SVAKA ČAST ZUBČIĆU! Startao nakon užasnog pada Forda, odvozio tehnički savršeno

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Najbolji hrvatski skijaš Filip Zubčić u petak je osvojio nevjerojatno drugo mjesto u veleslalomu u Adelbodenu, a dan kasnije na istome mjestu prvu vožnju završio je peti.

Zupčić je odvozio tehnički savršeno i poprilično sigurno, a možda je imao malo prostora za rizik, no nije mu bilo lako voziti nakon duže pauze. Jer, neposredno prije njegovog starta teško se ozlijedio u padu Amerikanac Tommy Ford.

On je startao četvrti, fino je išao, ali je pred samim ciljem nespretno pao i ostao ležati u nesvijesti. Dok ga je pokupio helikopter čekalo se na nastavak utrke. Prekid je trajao pola sata, no ni to nije smelo našeg Filipa da ipak bude dobar u tako teškim psihičkim uvjetima.

Na prvom mjestu je Pinturault, drugi je Meillard, treći je Odermatt, četvrti Hilde.

Zubčić je u jakom ritmu od čak četiri utrke u samo pet dana, no napominje da nema mjesta i vremena za umor.


“Jučer popodne sam bio malo umoran. Nisam se osjećao najbolje, trenirao sam ujutro i putovao šest sati, ali ne obazirem se na to. Svima su uvjeti isti, svi će voziti četiri utrke u pet dana i nema mjesta govoriti da si umoran. Vjerujem da ću sutra bili još bolji”, rekao je nakon drugog mjesta.

Naš skijaš je trenutno na visokom četvrtom mjestu u poretku Svjetskog skijaškog kupa, a ova sezona se čini kao sezona iz snova za skijaša od kojeg javnost još ipak, nije očekivala tako dobro skijanje.

Komentari

loading...