SUZE I SMIJEH NA CEREMONIJI: Svečano otvorene Paraolimpijske igre u Riju (FOTO)

Rio 2016/Facebook

Čast da upali olimpijsku vatru dobio je brazilski plivač Clodoaldo Silva. 

U Rio de Janeiru svečano su otvorene 15. Paraolimpijske igre. Na stadion Maracana olimpijskom otvaranju prisustvovalo je preko 50 tisuća posjetitelja iz cijelog svijeta. Svi su došli podržati svoje paraolimpijce i s njima podijeliti ovo nezaboravno iskustvo. Čast da upali olimpijsku vatru dobio je brazilski plivač Clodoaldo Silva. 

Spektakularno otvaranje

Na spektakularnoj ceremoniji otvaranja bilo je glazbe, plesa i mnogih drugih zanimljivih sadržaja. Performans koji se definitivno istaknuo bio je onaj američke paraolimpijke Amy Purdy. Snowboarderica je, na opće oduševljenje nazočnih, zaplesala s robotom. Bila je to emotivna točka koja je rasplakala i razniježila sve nazočne, naglasivši tako i drugu važniju, ljudsku, stranu ove priče iz Rija.

Na pravi brazilski način

Zabavu koju su nazočnima priušili organizatori bila je prava brazilska. Plesne točke uz tradicionalne taktove sambe začinili su uzbuđenje koje nas očekuje narednih dana.

Smiješe nam se nove medalje

U Riju će nastupiti čak 19 naših paraolimpijaca, a Igre će trajati sve do 18. rujna. Nakon i više nego uspješnih Olimpijskih igara gdje su naši sportaši osvojili deset medalja, već nam se smiješe nove.


Komentari