SUTRA SVI U DVOJKU! Futsal Dinamo u Domu sportova juriša na pobjedu protiv Solina

Facebook/ Futsal Dinamo

U posljednjem susretu ova dva kluba, Futsal Dinamo odnio je veličanstvenu pobjedu.

Futsal Dinamo će utakmicu trećeg kola 1.HMNL odigrati u nedjelju (16. listopada) protiv Solina u 19:45 u Dvojci Doma sportova.

Održavanje ove utakmice zapravo je olakšanje za kompletnu prvoligašku ekipu. Naime, gotovo do posljednjeg trena nije se znalo hoće li momčad s Bilankuše uopće postojati, a kamoli igrati. Ipak, stigla je potvrda, Solin dolazi u goste i odigrat će svoju prvu utakmicu ove sezone.

Iz Solina su početkom sezone stigle tužne vijesti, ovaj klub, osnovan 1980. godine, na žalost svojih navijača, morati će zatvoriti svoja vrata. U posljednjih nekoliko sezona mijenjale su se mnogobrojne uprave koje su klub iza sebe ostavile u financijskoj kaljuži iz koje se nemoguće izvući, tako su barem tvrdili. U cijelu priču upetljalo se i Sveučilište u Splitu koje je pokušalo spasiti Solin od „stavljanja ključa u bravu“, no niti oni nisu uspjeli izvući Solin iz dugova.

Kako su tekli dosadašnji susreti dva kluba?

Momčad s Bilankuše prva dva kola nije ni odigrala, a propuštanje trećeg značilo bi kraj za dalmatinski klub. Odgođene utakmice sa Squareom i Vrgorcem moraju se odigrati u roku 20 dana od odgode utakmica.


U posljednjem susretu slavio je Dinamo Futsal zahvaljujući hat-tricku Sadata Ziberija te golovima Ivana Majića i Matije Capara za sjajnih 3:5 u gostima. Na domaćem terenu, Dinamo je u potpunosti diktirao ritam utakmice, a protivnike su deklasirali sa senzacionalnih 7:1. Dvostruki strijelci tada su bili Matej Horvat i Hrvoje Penava, a uz njih su mrežu protivnika tresli i Capar, Ziberi i Davor Kanjuh.

Iako je Solin u teškoj i gotovo neizlaznoj situaciji, iz Dinama poručuju kako očekuju gromoglasnu podršku svog “najjačeg igrača”, navijača.

Komentari

loading...