SUKOBI NA AUTOCESTAMA NISU RIJETKOST: U zadnjih nekoliko godina bilo ih je mnogo

Foto: Ranko Suvar / CROPIX

Krvave scene na autocesti nakon velikog derbija nikog nisu ostavile ravnodušnim. Međutim, nije ovo prvi obračun na hrvatskim autocestama. Zadnjih godina bilo ih je mnogo pa ćemo se prisjetiti nekih.

Jedan od žešćih sukoba dogodio se 2014. kada su se Boysi i Torcida sukobili na autocesti kod Otočca. Bilo je oko 200 pripadnika Torcide te oko 50 navijača Dinama. Čak 16 ih je završilo u bolnici, a oko 60 ih je privedeno u policiju. ‘Čula sam viku i buku s autoceste. Kad sam pogledala u tom pravcu, činilo mi se da autocesta gori. Pomislila sam da je opet počeo rat. Sakrila sam se u kuću i nisam više izlazila’ izjavila je svjedokinja.

Foto: Screenshot Youtube

Jedan od pamtljivih sukoba dogodio se u rujnu 2018. kada su se igrale Kup utakmice. Dinamo je išao na gostovanje gdje ih je čekao susret protiv Sloge iz Mravinca, a Hajduk je dolazio na zagrebačko Vrapće. Sukob se dogodio na odmorištu Zir. Sukob je trajao 10 minuta, ali unatoč prijavi policija nije stigla na vrijeme i sukob je već završio.

Krvavi obračuni

‘Međusobno su se potukli i gađali bakljama. U jednom kafiću su razbili staklo i bacali stolice jedni na druge. Bilo je još ljudi na benzinskoj postaji koji su u nevjerici gledali sukob. Policija je došla, no ovi su već otišli’ izjavila je tada svjedokinja.

Uspjeli su Boysi i Torcida pobjeći policiji i 2015. tijekom sukoba na koda tunela Sv. Marka blizu Karlovca. Ponovno su Splićani bili brojniji, njih 150, ali nije smetalo to dečkima iz Zagreba pa je njih 80 krenulo na rivale.

Tučnjava je dio navijačkog folklora i uvijek će je biti. Koliko god bile idiotske i nepotrebne, bit će ih. Nebitno s policijom ili s drugom navijačkom skupinom. Ružne su to scene koje nitko ne želi gledati, ali to je nešto što se ne može zaustaviti. Policija često ni ne stigne doći na mjesto tuče, a kamoli uloviti nekog…


Komentari