SUD POTVRDIO OPTUŽNICU! Zdravko Mamić poručuje: ‘Jedva čekam suđenje!’

Facebook

Optužene Mamiće, Vrbanovića i Pernara tereti se da su oštetili državni proračun za 12 milijuna kuna i GNK Dinamo za gotovo 116 milijuna kuna.

Optužno vijeće Županijskog suda u Osijeku potvrdilo je optužnicu protiv braće Zdravka i Zorana Mamića, bivšeg člana Uprave Dinama, Damira Vrbanovića i poreznika Milana Pernara, odlučio je tako predsjedavajući Zvonko Vrban zajedno s Vijećem.

Optužene Mamiće, Vrbanovića i Pernara tereti se da su oštetili državni proračun za 12 milijuna kuna i GNK Dinamo za gotovo 116 milijuna kuna. Zdravko Mamić je po izlasku iz sudnice izjavio kako je riječ o ‘montiranom političkom procesu i da jedva čeka da počne suđenje’.

Podsjetimo, odlukom Vrhovnog suda, na prijedlog Državnog odvjetništva, slučaj znan i kao “Afera Godot” premješten je na osječki Županijski sud i to zbog ponznanstva optuženika s trima zagrebačkim sucima, od kojih je dvoje sudaca angažirano pri Arbitražnom sudu Hrvatskog nogometnog saveza.

Iako je obrana još u lipnju tražila izuzeće dijela dokaza, Optužno vijeće ipak je odbilo taj zahtjev. Prisjetimo se, odluka o optužnici tada nije donesena jer je obrana tražila izdvajanje čak 89 dokaza i spisa smatrajući ih nezakonitima. Među njima su se našli i iskazi nogometaša Luke Modrića i Dejana Lovrena, a sve je kasnije prosljeđeno Vrhovnom sudu. Odluka na kraju nije stigla, a Mamić je naprasno odlučio povući žalbu.


Komentari