STRAVIČNA NESREĆA: Stradali mačevaoci, među njima i najbolji junior svijeta Petar Fileš

Facebook/ Mačevalački savez Zagreba

Najgore je prošao Leo Li koji je hitno prevezen u bolnicu.

U blizini talijanskog grada Brescije dogodila se teška prometna nesreća u kojoj su ozlijeđeni naši mačevaoci. Među njima se našao i najbolji junion na svijetu, Petar Fileš, kojem je natučena glava i noga. Nesreća se dogodila na talijanskoj autocesti a21,  uzrok je još uvijek nepoznat. Darko Limov, hvatski izbornik slomio je četiri rebra.

Ipak, najgore je prošao Leo Li koji je helikopterom hitno prevezen u bolnicu u Bresciju i očekuje ga operacija. Osim njih ozlijeđeni su i Antonio Gojak te Dorja Blažić koji su prevezeni u istu bolnicu kao i Limov.

U Zagreb su se zasada vratili Janko Leskovac, Leo Smrekar, trener Filip Škeljo i Petar Fileš jer su ipak pretrpjeli lakše ozljede. S druge strane prema Italiji je krenula ekspedicija koja bi trebala posjetiti sve ozljeđene, za koje Savez kaže kako su u dobrom stanju.

“Sretni smo da vas možemo obavijestiti da je prvi dio našeg tima sportaša i trenera koju su jučer imali nesreću u Italiji i to Janko Leskovac, Leo Smrekar, Petar Fileš i Filip Škeljo u organizaciji HMS-a i MSZ-a i uz veliku pomoć roditelja sretno stigao u Zagreb. Riječ je o sportašima koji su neozlijeđeni i lakše ozlijeđeni. Kako bi im se pružila podrška i pomoć sutra ujutro prema Italiji kreće mala ekspedicija koja će posjetiti one koji su još uvijek na bolničkom liječenju. Zasad imamo samo pozitivne informacije o njihovom stanju”, poručili su iz mačevalačkog saveza Zagreb.

Podsjećamo, sredinom siječnja Petar Fileš smjestio se na prvo mjesto ljestvice najboljih juniora svijeta. On je i aktualni prvak Hrvatske u juniorskoj i seniorskoj kategoriji.

>>> MODERNI VITEZ: Petar se bavi mačevanjem, najbolji je junior na svijetu i sanja Olimpijske igre

 


Komentari