ŠTO SE DOGAĐA U HRV. DRAGOVOLJCU: Nova uprava rezala lokote i krenula obnavljati stadion i prostorije

Već dugo je znano da je Nogometni klub Hrvatski dragovoljac bremenit nevoljama i razdorom, a kulminacija svih tih okolnosti dogodila se u nedjelju kada su članovi kluba, branitelji skupštinari jednostavno provalili u zapušteni klub koji je, teško je shvatiti, bio na svim vratima zaključan lokotima, te odmah prionuli poslu. Jer, tereni su posve zapušteni, kao i prostorije, a sezona je pred vratima.

Priču dajemo ukratko, nakon što je održana Skupština Hrvatskog dragovoljca na kojoj je Željko Tokić izabran za predsjednika kluba, članovi Skupštine koji su prije toga tražili izvanrednu sjednicu najprije su se oglasili priopćenjem ukazujući na nepravilnosti i kršenje zakona na tom sastanku, a onda su održali i izvanrednu Skupštinu čiji su izabrani članovi u nedjelju odlučili pokrenuti klub i dovesti ga u stanje kretanja, dosad je mirovao!

Na zahtjev branitelja, invalida iz Skupštine kluba koji su i imenovali Perića za predsjednika pristupilo se ovom potezu. Kako sami vele isti ljudi, “zbog nedostatka vremena i jako lošeg stanja infrastrukture”, te su oni na miran način prošli zaključana vrata i odmah prionuli poslu. Oko stotinjak ljudi dalo je potporu tom činu, da se konačno uđe u zaključani klub. Kako bi “se konačno moglo početi raditi u zapuštenom klubu kojeg uskoro čeka nova sezona”.

Inače, što je bitno, u statutu kluba izričito se govori da u Skupštini Hrvatskog dragovoljca mora biti pet stopostotnih invalida Domovinskog rata, kao i deset dragovoljaca Domovinskog rata do 1992. godine. Mnogi od njih su došli u nedjelju ući u klub, bio je tu jedan od osnivača kluba Josip Malunac, kao i stopostotni invalid Danimir Petrović.


Komentari