ŠTO SE DOGAĐA? Kapetan Cibone trebao je biti izabran u prvoj rundi, ali…

Photo: Cibona Press

Otkako je Roko Prkačin donio Hrvatskoj naslov Europskih kadetskih prvaka o njemu se priča kao budućem NBA igraču. Zakucavanjem u zadnjim sekundama protiv Španjolske Hrvatskoj je donio naslov, a sebi MVP titulu.

Proteklo ljeto se prijavio na draft. Predviđali su mu prvi pick runde, ali kako su pripreme odmicale tako je Prkačin padao na draft listi. Njegov cilj bila je prva runda, a kada je postalo očito da to neće uspjeti povukao se s drafta.

Ozlijedio je tetivu početkom prosinca u susretu protiv Gorice te tako prekinuo odličan ulazak u sezonu. Upravo je ozlijeda uvelike smanjila šanse , ne samo za izbor u prvoj rundi, nego i na izbor na draftu općenito.

Nagli pad

Prema predviđanjima The Atletica, ESPN, ali i ostalih portala Prkačin nije među 58 igrača koji će se ove godine birati (Miami i Bucski imaju zabranu). Nagli je to pad u odnosu na proteklo ljeto kada su mu predvidjeli 25. poziciju.

Cibona se nada kako će Prkačin što brže zacijeliti ozlijedu jer s njim na terenu i bez njega to su dvije različite ekipe. Također cilj im je zaraditi na Prkačinu, a što je ozlijeda duža to mu cijena pada.

Draft je na rasporedu 23. lipnja što znači da je vremena sve manje za pripremu, a Prkačinov cilj je pick prve runde. Bude li izbaran ovo ljeto postat će 18. Hrvat u NBA-u.


Komentari