ŠTO ĆE REĆI BJELICA?! Dinamo opet ponavlja istu stvar koja je naljutila trenera Osijeka

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Jedna od omiljenih tema trenera Osijeka Nenada Bjelice su posudbe Dinamovih igrača u ostale klubove HNL-a. Bivši prvi čovjek Dinamove svlačionice, koji i ove sezone namjerava voditi veliku borbu s Modrima za vrh, smatra da je nacionalno prvenstvo zbog silnih posudbi – neregularno.

S druge strane, Dinamo proizvodi toliko kvalitetnih nogometaša, ima ogroman roster i ti nogometaši, jasno je, negdje moraju igrati. Žele ih prvoligaši jer su obično dobra nadogradnja svakoj momčadi. HNL je kvalitetnije natjecanje i zahvaljujući upravo činjenici da Modri svoje igrače posuđuju raznim prvoligašima, pišu Sportske novosti.

Što se tiče ove sezone, kada je riječ o posudbama, najveća “filijala” Modrih ove je sezone Šibenik. U Krešimirovom gradu, pod pasku Španjolca Marija Rosasa, otišla su trojica igrača Dinama. To su Deni Jurić, koji je potpisao za Dinamo pa ostao na Šubićevcu, te Edin Julardžija Antonio Marin pa je tako Dinamo polako počeo “okupirati” i Dalmaciju.

U Goricu je, pak, stigao talentirani Niko Janković kojem predviđaju uspješnu karijeru. U Istru 1961 je poslan lijevi bek Damjan Daničić, dok je u Lokomotivi na posudbi ostao Marko Đira.

Rijeka je također nastavila praksu dovođenja Modrih. Tamo je iz druge momčadi “plavog kluba” stigao Bernard Karrica (20), ali ovdje se ipak radi o transferu, a ne posudbi. Slaven Belupo je, pak, dogovorio novu jednogodišnju posudbu Vinka Solde, a u Hrvatski dragovoljac je iz druge momčadi Dinama stigao Tin Hrvoj. Dakle, lako je zbrojiti, Dinamo ima osam posuđenih igrača u šest hrvatskih prvoligaških klubova. Samo tri kluba u HNL-u na posudbama nemaju igrače iz Maksimira – Hajduk, Rijeka i Osijek.

Ipak, za pretpostaviti je da tu neće biti kraj. Prijelazni rok traje do 31. kolovoza, a velika je vjerojatnost da će još neki igrači Dinama na posudbe u neke od naših prvoligaških klubova. Čekaju se nove destinacije za Komnena Andrića, Stefana Milića, Marijana Čabraju, Robbieja Burtona… Sandro Kulenović je u petak dobio ponudu iz Nottingham Foresta, pa on vjerojatno neće na posudbu u HNL, pitanje je što će biti s Marinom Leovcem. Ivo Pinto trebao bi se vratiti u Portugal.

Možda najzanimljivija posudba, piše dalje spomenuti medij, mogla bi se dogoditi u slučaju vratara Ivana Nevistića. Ukoliko reprezentativna “jedinica” Dominik Livaković ne autorizira inozemni transfer, onda je sigurno da Nevistić odlazi na posudbu, a njegova posudbena lokacija mogla bi biti – Lokomotiva.

Čak je upitan ostanak Nevistića i ako Livaković ode. S obzirom na to da će kao prvi vratar šansu dobiti Danijel Zagorac, možda bi bilo loše za Nevistića da priliku kao drugi vratar dobiva na kapaljku. Uglavnom, Dinamo će i ove sezone imati na posudbama mnogo nogometaša.


Komentari