ŠTO AKO CIBONA DOŽIVI KRAH? Borba zagrebačke institucije odjeknula u Srbiji, nastavlja se akcija za spas

Cibona (Foto: Ronald Gorsic / CROPIX)

U akciji iza koje stoje hrvatska košarkaška legenda Aleksandar Petrović i odvjetnik Saša Pavličić Bekić, nastavlja se prikupljanje novca koji je potreban za stabilizaciju Cibone u prvoj fazi spašavanja kluba od propasti. Borba koja traje nije laka, no Aco Petrović iz dana u dan približava pozitivne signale, spominjući uplate koje dolaze.

Petrović je na Twitteru ranije otkrio da je svojom uplatom pomoć dao Dražen Anzulović, a otkrio je da je uplatu dao i Neven Spahija, poput Anzulovića, još jedan nekadašnji trener Cibone koji je bio i hrvatski izbornik. ‘Spajki, hvala ti’, stoji u toj objavi.

U Srbiji pišu o mogućem raspletu

Borba za Cibonin spas je tema i izvan hrvatskih granica. Srpski portal Telegraf približio je što se događa, s posebnim pogledom na dolazeću sezonu u regionalnoj ABA ligi. Ako ne bude izlaza za Cibonu, postojala bi mogućnost da u najjači rang regionalnog natjecanja uđe dodatni srpski predstavnik. Bio bi to Zlatibor koji se nada i drugačijoj opciji, proširenju lige i ulasku s pozivnicom.

‘Velika bura vlada na Jadranu oko konačnog popisa klubova koji će sljedeće sezone igrati u ABA ligi’, donosi Telegraf, ističući da bi Srbija mogla dobiti dodatni, sveukupno šesti klub u najjačem rangu ABA lige ako Cibona doživi krah.

Petrović razjasnio svoje riječi

Opisujući što se zbiva u akciji prikupljanja novca za Ciboninu stabilizaciju, Aco Petrović privukao je pažnju svojim ‘tvitom’ da je uplatu od 50 tisuća eura kanio dati klub koji na Cibonu gleda prijateljski, ističući da se ne radi o klubu iz Srbije. Petrović je dodao da je tu uplatu stopirao jer je cilj da se Cibona spasi oslanjajući se na svoje snage, a pojasnio je i zbog čega je naglasio da se ne radi o srpskom klubu.

‘Moja opaska da klub koji želi pomoći Ciboni nije iz Srbije nema nikakvu nacionalnu ni političku konotaciju. Htio sam samo izbjeći kalkulacije da je taj klub Crvena zvezda, računajući na navodno bliske odnose dvaju klubova u prošlosti!’, napisao je Aco Petrović.


Komentari