STIŽE LI NOVI PREOKRET ZA HRGOVIĆA? Zagrepčanin bi ipak mogao dobiti sjajnu šansu!

Foto: Pixsell

Filip Hrgović i dalje čeka protivnika s kojim će se sresti u nastavku svoje profesionalne karijere u boksačkom ringu. Nakon što je u rujnu slavio protiv Crnogorca Marka Radonjića u Klagenfurtu, 29-godišnji Zagrepčanin je kao potencijalnu narednu prepreku imao Martina Bakolea, 28-godišnjeg teškaša iz DR Konga, a iako je taj meč bio pod upitnikom, čini se da bi se ipak mogao dogoditi.

Šansa za novi izazov za Hrgovića dolazi nakon što propadaju planovi o Bakoleovom meču protiv Francuza Tonyja Yoke. O takvom raspletu javio je Billy Nelson, škotski trener koji surađuje s Bakoleom.

Škot je približio što se dogodilo, otkrivajući da je postojala samo ponuda za meč protiv Yoke, ali francuski boksač je na koncu odustao od tog okršaja. S time se otvara mogućnost da Hrgović ipak bude sljedeći Bakoleov protivnik.

Neće pristati na sitniš

Otkrivajući Bakoleove planove, njegov trener kazao je da bi pristali na borbu protiv 29-godišnjeg Zagrepčanina, ali ne pod svaku cijenu. Traže zaradu koja, kako je Billy Nelson opisao, ne bi bila sitniš za kongoanskog boksača.

Ako su vrata otvorena, kao što se čini da jesu, još se čeka odgovor iz Hrgovićeve ekipe.

Zagrepčanin bez poraza

Hrgović bi u potencijalnom meču protiv Bakolea tražio 14. pobjedu u isto toliko mečeva u profesionalnom boksu. Od dosadašnjih pobjeda, 11 je ostvario prekidom.

Na drugoj strani, Bakole u profesionalnoj karijeri ima 17 pobjeda i jedan poraz. Prije tri godine izgubio je od Amerikanca Michaela Huntera, koji je ranije ove godine bio u pregovorima za meč protiv Hrgovića, ali od te borbe je odustao nakon što se činilo da je dogovor već postignut.

Komentari