STIPE MIOČIĆ OBRANIO NASLOV UFC PRVAKA I POSTAO NAJVEĆI TEŠKAŠ U POVIJESTI! Slavio protiv Daniela Cormiera sudačkom odlukom

Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Američki borac hrvatskih korijena Stipe Miočić je jednoglasnom sudačkom odlukom odnio pobjedu nad Danielom Cormierom i time postao najveći teškaš u povijesti!

Prema ocjenama dvojice sudaca dobio je četiri od pet rundi, dok je jedan sudac odlučio da je on dobio tri, a Cormier dvije runde.

Za razliku od prva dva meča kada je u nekim trenucima, pogotovo na startu, silio protiv Cormiera, Miočić je ovaj put bio vrlo oprezan, ali je istovremeno bio i vrlo opasan. Udarao je s distance, nije dozvolio rušenje Cormieru, iako je ovaj to pokušao napraviti u prvoj rundi, nije se opuštao u klinču što ga je u prvom meču koštalo poraza.

Poraženi Daniel Cormier se nakon meča požalio na jedan ubod u oko, koji se ruku na srce dogodio, nakon kojeg nije vidio ništa do kraja meča. Kazao je da samo vidi crno i ništa više.

Podsjetimo, konstantni ubodi u oči, među kojima se jedan dogodio i danas, su bili specijalnost Cormiera u prve dvije borbe, a nakon druge je Miočić morao i na operaciju zbog čega mu je i nastavak karijere bio upitan.

Cijelu snimku spektakla UFC 252 pogledajte večeras na Novoj TV od 22:45.

U sunaslovnoj borbi večeri vidjeli smo iznenađenje u vidu pobjede Marlona Vere protiv do večeras neporaženog Seana O’Malleyja.

Do pobjede je stigao na samom kraju prve runde, nakon što je O’Malley krivo stao, ozlijedio se, a Vera je to iskoristio za tehnički nokaut na tlu.

Čini se da je O’Malley teže ozlijedio potkoljenicu za koju se držao nakon završetka meča. Bio je to prvi poraz O’Malleyja u profesionalnoj karijeri.

prvoj teškaškoj borbi večeri vidjeli smo treći uzastopni poraz bivšeg prvaka Juniora dos Santosa, kojeg je u drugoj rundi nokautirao Surinamac Jairzinho Rozenstruik. 

JDS je dobro odradio prvu rundu, vjerojatno je i dobio protiv rezerviranog Surinamca, solidno je otvorio i drugu rundu, no onda je Jairzinho krenuo.

Stisnuo je JDS-a uz rub kaveza i kombinacijom širokih krošea zahvatio dva puta Brazilca koji je pao na tlo. Uspio se još jedno vrijeme braniti JDS, no nakon još jednog lijevog krošea ponovno je završio na podu i sudac je prekinuo dvoboj.

drugoj borbi večeri vidjeli smo veliku pobjedu Daniela Pinede, 35-godišnjeg borca koji se nakon šest godina lutanja po raznim organizacijama vratio u UFC.

On je slavio protiv velikog favorita uoči meča Herberta Burnsa kojeg je zaustavio tehničkim nokautom u drugoj rundi. Pineda je preživio prvu rundu i nakon toga napravio veliki preokret.

Oborio je Burnsa, stvorio si je situaciju u kojoj je onemogućio suparniku da se brani i onda je krenuo nemilosrdno udarati dok sudac nije zaustavio dvoboj svega 23 sekunde prije kraja druge runde.


Komentari