Stigla nova kazna za Dinamo, a ovaj put nisu krivi samo navijači

FOTO: Igor Soban/PIXSELL

Zagrebački Dinamo je u četvrtak doznao za odluku disciplinske komisije UEFA-e o kazni teškoj 25 tisuća eura zbog problema nastalih na utakmici s Astanom 14. kolovoza na maksimirskom stadionu.

Dinamo je kažnjen jer su na nekim dijelovima tribina stubišta bila blokirana, što se kosi sa sigurnosnim protokolima natjecanja. Kažnjeni su i zbog bacanja baklji u teren. To je već druga kazna maksimirskom klubu ove godine, i to nakon što je zbog istih prekršaja na utakmici s Hapoelom kažnjen s 13 tisuća eura.

Ipak, to još uvijek nije to s kaznama. Protiv Dinama se vode još tri disciplinska postupka; za obje utakmice protiv Young Boysa i onu protiv Fenerbahčea. BBB-i su palili baklje u Bernu na stadionu, a na domaćim utakmicama sa Švicarcima i Turcima također je bilo problema s blokiranjem stubišta na Maksimiru, dakle – nove kazne.

O čemu se radi? U Hrvatskoj je i dalje praksa sjediti na stubištu kada su tribine rasprodane, a UEFA sada ima nultu stopu tolerancije na takav prekršaj i strogo ga kažnjava. Dakle, za ovu se kaznu ipak ne može u potpunosti okriviti navijače već organizatora koji očito nije osigurao dovoljan ili adekvatan broj mjesta ili jednostavno nisu svi navijači usmjereni i instruirani o ovom pravilu.

Autor: Bruno Herljević


Komentari