Stigao Ivo Pinto: ‘Dinamo mi je kao obitelj’

Napisali smo to malo ranije, valjda dok je on bio u zrakoplovu. Kad je sletio, dočekali su ga novinari i odmah mu pod nos gurnuli mikrofone, da slučajno ne pobjegne. Portugalac Ivo Pinto vraća se u Dinamo, s kojim bi najvjerojatnije u sljedećih dan-dva trebao potpisati ugovor o suradnji.

Polako, tek je stigao, preostaju još formalnosti u vidu liječničkog pregleda i predstavljanja, a onda će se krenuti s radom. Ugovor kojeg je imao u engleskom Norwichu je istekao, zadatke koje je Pinto tamo imao je ispunio i… Sad nema prepreka za povratak u modri dres.

Norwich je izborio povratak u englesku Premierligu, ali s Pintom nisu htjeli produžiti ugovor, pa se 29-godišnji Portugalac odlučio na jednostavno rješenje.

“U Engleskoj morate biti fizički i mentalno pripremljeniji. Sad sam bolji i pripremljeniji igrač, a i bolji čovjek”, rekao je Pinto pa se okrenuo momčadi Dinama kojoj će se uskoro priključiti.

“Poznajem neke igrače koji su još tu. Gledao sam ga kad god sam mogao, odradili su sjajan posao u Europi ove sezone, ima sjajne igrače. Dinamo mi je kao obitelj, poznajem klub i vjerujem da ću se dobro snaći. Liga prvaka nam je cilj i nadam se da ću im pomoći u tome”, rekao je Pinto.

Za Norwich je skupio 95 nastupa (10 u Premier ligi), zabio tri gola, tome dodao i 14 asistencija. Ove sezone mu nije baš išlo, odigrao je samo šest utakmica u svim natjecanjima i odlazi iz kluba kao slobodan igrač po isteku ugovora. U najboljim igračkim godinama (29), Dinamo će ga dobiti besplatno.

Komentari