Stadiona još ni u nacrtima, ali u Dinamu znaju gdje će igrati utakmice tokom gradnje

FOTO: Damir Krajac / CROPIX

Predsjednik Dinama Mirko Barišić izjavio je na godišnjoj Skupštini kluba da ih u Maksimiru muče brojni problemi oko izgradnje stadiona, a jedan od njih je pronalazak novog doma za europske utakmice, prenosi Index.

Čini se kako će to biti Osijek, kazao je Barišić prije rasprave na Skupštini, na kojoj je postalo jasno da izgradnja novog stadiona koju najavljuje Milan Bandić ni blizu nije isplanirana niti je došla od 3D nacrta.

“S gradonačelnikom Milanom Bandićem došli smo do zaključka da Dinamo ostaje na Maksimiru, ali ne na ovom stadionu koji uskoro više neće zadovoljavati propise FIFA-e i UEFA-e. Ne želimo čekati tu zabranu, ali muče nas brojni problemi. Kad se ruši stadion, a gradi novi, trebaju nam međurješenja. Ništa se ne pomiče, vrijeme prolazi, a Dinamo je u bezizlaznoj situaciji. Trebamo i nogometni kamp, izgubili smo dio Svetica, a planiramo kupiti svoj kamp koji bismo koristili za vrijeme izgradnje stadiona. U to vrijeme domaće bi utakmice igrali u Kranjčevićevoj ulici, a kako Zagreb nema stadion za Europu, te dvoboje morali bismo riješiti tako da igramo u Osijeku koji će do tada prema planu izgraditi novi stadion. Novi Maksimir trebao bi imati kapacitet između 25 i 30 tisuća gledatelja”, rekao je Barišić i dodao da će Dinamo “krenuti u koštac s izgradnjom novog stadiona.”

No pritom Dinamo ima jedan uvjet, želi da se stadion vrati u njihovo vlasništvo. Barišić tvrdi da je do 1992. godine to tako i bilo. Tada je Franjo Tuđman predao Gradu stadion na upravljanje, a ranije je Dinamo bio upisan kao vlasnik zemljišta koje je konfiscirano 1945. godine.

“Želimo investirati u svoju, a ne u tuđu imovinu. Uložit ćemo, ali sigurni smo samo kad smo mi vlasnici, onda možemo reći da će se stadion sigurno dogoditi”, rekao je Barišić.


Dio skupštinara nije zadovoljan s idejom igranja u Osijeku, dio želi da se u izgradnju stadiona ide bez Grada Zagreba. To je znak da je dogovor o izgradnji novog stadiona na Maksimiru daleko od realizacije, bez obzira na sastančenja i izjave Milana Bandića koji je još 2006. kazao da mu građani mogu pljunuti u lice ako dogodine ne bude gotov novi stadion.

Podsjetimo, do danas je za stari stadion “ulupano” više od 800 milijuna kuna, a opasan je zbog narušene statike.

Domaće utakmice Dinamo bi u slučaju gradnje novog stadiona igrao Kranjčevićevoj. Ako osječki stadion ne bude gotov, spominju se opcije u Sloveniji, Mađarskoj i u Rijeci.

Skupštinu su vodili predsjednik kluba Mirko Barišić te predsjednica Uprave Dinama, Vlatka Peras. Tema je bio i Zdravko Mamić koji se nije pojavio na skupštini obzirom da je optužen zbog pljačke zagrebačkog kluba.

“Iza nas je jedna od najuspješnijih sezona u povijesti, uzeli smo naslov prvaka, a i europsko proljeće je tu. Vratili smo se i u Ligu prvaka, pokazali da se možemo nositi i parirati drugim europskim klubovima, a jedva čekamo i posljednje kolo protiv Manchester Cityja na Maksimiru”,  rekla je Peras pa nastavila o Mamiću: “Isto tako naša akademija radi sjajan posao, uostalom vidjeli ste da su čak deset igrača koji su bili u Dinamo sudjelovali na Svjetskom prvenstvu u Rusiji prošle godine. Posebno se zahvaljujem i Zdravku Mamiću, jer ovaj je Dinamo njegov projekt i plod njegove vizije”, prenio je Sport Klub.

Komentari

loading...
-->