STADION NA MAKSIMIRU KREĆE S OBNOVOM! Klub je uzeo stvar u svoje ruke, ulaže se 15 milijuna kuna

STADION MAKSMIR
Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Maksimirski stadion kreće s obnovom! Riječ je o novom pothvatu u koji ulaže isključivo GNK Dinamo vlastitim sredstvima, bez gradske vlasti, kako prenose sportske.hr.

Posljednja godina dana klubu iz Maksimira izbila je iz džepa 15 milijuna kuna i to samo za popravak stadiona koji su mnogi nerijetko nazivali “rupom bez dna”. Novac i dalje odlazi, Dinamo i dalje troši, sanira se južna tribina, a namjera je doraditi je te staviti u funkciju do Europske lige.

Što se tiče istočne tribine – naljepnica za privremenu neupotrebu je i dalje izvješena. Kako prenosi sportske.hr, gradski političari očito idu na iscrpljivanje te pokušavaju isprovocirati ljude iz kluba kako bi sami uložili u stadion na istočnom dijelu grada.

Dinamo je kompletno obnovio terene broj 4 i 7, ugrađen je sustav navodnjavanja na teren broj 3, a dolazi i nova tribina s 200 sjedećih mjesta na juniorski teren.

Izgradnja novog trening boxa omogućit će  zimske treninge za sve uzrasne kategorije. U Maksimir dnevno dolazi preko 500 djece, a u sustavu je 42 trenera. Cijeli pogon treninga započinje ujutro u 9 sati, a traje sve do 21 sat navečer.

Iako ga neki nazivaju ruglom na istočnom dijelu grada, svim simpatizerima Maksimira nikada nije sjela ideja o promijeni lokacije stadiona. Ispunjenost tribina na utakmicama možda zbog trenutne situacije nije idealan, ali Zagrepčane definitivno brojne uspomene vežu za travnjak preko puta maksimirske šume.

 

 

 


Komentari