SRPSKI MEDIJI DIVLJALI NAKON PORAZA HRVATSKE: Jedva dočekali kiks Vatrenih: ‘Šta je bilo komšije’?!

Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Hrvatska nogometna reprezentacija u susretu je 2. kola skupine E izgubila u Budimpešti od Mađarske sa 1-2 (1-1). Hrvatsku je u vodstvo doveo Ante Rebić (13), do poluvremena je poravnao Adam Szalai (34), da bi prvu pobjedu našim sjevernim susjedima u osmom međusobnom susretu osigurao Mate Patkai (76).

Poraz je dosta glasno odjeknuo i u regiji, pa se tako čini da su srpski mediji jedva dočekali kiks Hrvata kako bi bacili pokoju provokaciju, ipak je tu riječ o porazu doprvaka svijeta.

Kurir je izašao s naslovom: “HRVATSKA NEMA TADIĆA: Modrić i društvo doživeli šokantan poraz u Mađarskoj! Vatrenima nije pomoglo ni vođstvo”. Isti je medij nedavno tvrdio da je Dušan Tadić, koji je predvodio rušenje Real Madrida sa svojim Ajaxom u Ligi prvaka, bolji igrač od Luke Modrića, odnosno najbolji igrač svijeta.

U članku pak navode “Jalovo su Hrvati kreirali na polovini Mađarske, bilo je očigledno da su energetski potrošeni i bez ikakve ideje da se dođe do egala, izabranici selektora Zlatka Dalića su loše izgledali na utakmici i morat će bolje ako misle na Europsko prvenstvo”, piše to Kurir.

Telegraf izlazi s naslovom: “Mađarski gulaš preseo Hrvatima! Vicešampioni sveta šokantno poraženi u Budimpešti”.

Potom kažu kako je Hrvatska igrala jalovo, kako je “odigrana uspavanka koja je bolje legla Mađarima” i kako su Hrvati djelovali “letargično, nimalo ubojito, skoro bez prilike da ugroze gol rivala” i kako im je stigla kazna.

Alo stavlja naslov: “ŠTA BI, KOMŠIJE?! Hrvati pali u Budimpešti, trenutni učinak u kvalifikacijama NIMALO IMPRESIVAN”.

Iako im je naslov odveć bombastičan, u članku daju suhoparan izvještaj utakmice.

Informer donosi članak s naslovom: “MAĐARI ŠOKIRALI HRVATE! Vicešampioni sveta poraženi u Budimpešti”. A u članku kažu još sljedeće: “Hrvati su tako u ciklusu kvalifikacija u ožujku ostali na tri boda, stječena pobjedom u prvom meču protiv Azerbejdžana, pa su ušli u kvartet ekipa koje u grupi E imaju skor od jedne pobjede”.

Blic je malo proširio temu. “SVETSKI VICEŠAMPION RAZOČARAO Bledi Hrvati podbacili u Mađarskoj u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo”, stoji im u naslovu članka u kojem daju običan izvještaj, ali onda objavljuju i reakciju Luke Modrića.

“MODRIĆ BESAN POSLE PORAZA OD MAĐARSKE “Moramo hitno da se probudimo! Ako ovako nastavimo – biće problem da se plasiramo na Evro”, stoji im u naslovu članka s Modrićevim reakcijama.

“Nogometaši Hrvatske doživjeli su veliki udarac, jer su u drugom kolu kvalifikacija za Europsko prvenstvo poraženi od Mađarske s 2:1, i to poslije preokreta. Bio je to prvi poraz “vatrenih” u borbi za plasman na kontinentalno prvenstvo, poslije čega je u redovima vicešampiona svijeta upaljena “crvena lampica”, stoji u članku Blica.


Komentari