Srebrni olimpijac u finalu: Sinkovići radi bolesti otkazali nastup

Facebook / Braća Sinković

Hrvatski veslač Damir Martin plasirao se u finale samaca na posljednjoj ovogodišnjoj regati Svjetskog kupa u Rotterdamu, on je u svojoj polufinalnoj skupini zauzeo drugo mjesto, dok su braća Valent i Martin Sinković odustali od nastupa u polufinalu zbog bolesti Martina Sinkovića.

Olimpijski doprvak iz Rio de Janeira Damir Martin se čitavim tijekom polufinalne utrke držao među tri prvoplasirana veslača te ciljem prošao u vremenu od 7:17.00 minuta, 5.29 sekundi iza pobjednika Danca Sverrija Nielsena, a 1.81 sekundu ispred trećeg Poljaka Natana Wegrzycki-Szymczyka, piše HINA.

Olimpijski pobjednici u dvojcu na pariće, Valent i Martin Sinković nisu nastupili u polufinalu jer su na zagrijavanju uvidjeli kako zbog Martinove bolesti neće biti u mogućnosti veslati na svom maksimumu mogućnosti.

“Na zagrijavanju smo odradili par ubrzanja i Martin je vidio da ne može odveslati utrku kako treba i onda smo odlučili da nema smisla veslati ako nismo zdravstveno na 100 posto. Ionako nam je najvažniji cilj ove godine Svjetsko prvenstvo”, rekao je Valent Sinković.


Komentari