SRČANI BORCI POD KOŠEM: CroHoops košarkaška liga

Ako se traži rasadnik talenata i učinkovitoga sportskoga rada, marljivih sportaša i srčanih boraca pod košem, onda je to definitivno CroHoops košarkaška liga.

Riječ je o najjačem amaterskom natjecanju za sudionike s područja Grada Zagreba i Zagrebačke županije.

Boćarski dom svake je nedjelje, jesensko-proljetnog natjecateljskog perioda, sjecište pravog košarkaškog entuzijazma, zalaganja, truda i želje uživati u jednom od najljepših momčadskih sportova.

Razvili se kroz amaterizam

Već četiri godine CroHoops košarkaška liga dokazuje kako se sport može razvijati i u čistom amaterizmu na najučinkovitiji način, u kojem je zalaganje plaćeno jedino pljeskom gledatelja i osobnim zadovoljstvom, te momčadskim elanom dogurati do finala i biti najboljima u sezoni.

“Kroz naš je sustav u šest sezona prošlo više od 30 sastava s više od 600 košarkaša. Naši najbolji igrači, poput MVP-a lige Damira ‘Feliksa’ Mijića (trenutno vrlo uspješno nastupa za sastav KK Hermes Analitica u A1 ligi), Nenada Milkovića, Domagoja Matića i Hrvoja Božića postali su ne samo prepoznatljivi trademark dinamike i atraktivnosti CroHoops lige, već i mjerilo košarkaških vrijednosti kako u domaćim amaterskim, tako i u profesionalnim ligama”, ističe Pere Markić, direktor tvrtke Sportmixta, u čijem je vlasništvu CroHoops košarkaška liga.

CroHoops košarkaška liga ima izraženu tendenciju širenja na susjedne županije (u ligi nastupa i sastav Bjelovara), s dugoročnim ciljem postati nacionalni amaterski košarkaški projekt (u ligi također već drugu uzastopnu sezonu nastupa sastav Zadra).

“Primarna nam je misija učiniti sve kako bi se igrači u našem sustavu natjecanja osjećali prihvaćeno i cijenjeno, dakle bili u centru pažnje. Moto “Players first” najbolje opisuje našu misiju. Utakmice traju 48 minuta čiste igre, a diskvalificirajuća je 6. osobna pogreška (kao u NBA ligi). Svi su sastavi i igrači detaljno prezentirani na web stranici crohoops.com, koja je ažurirana na dnevnoj bazi uz pregršt tekstovnih objava, statističkih pokazatelja te obrađenih video materijala. Zvuči fascinantno, ali je činjenica – CroHoops liga na tjednoj bazi producira i objavljuje veću količinu obrađenih te publici prilagođenih video materijala od svih domaćih liga zajedno!” naglašava Marjan Crnogaj, voditelj lige.

Košarkaški užitak u Boćarskom domu

Sezona 2016./17. uvelike je u tijeku, a svaka nedjelja u Boćarskom domu predstavlja 10 sati čistog košarkaškog užitka u srazu 12 ekipa koje se trenutačno bore za ulazak u finale.

Natjecateljski ciklus traje 22 kola, a 8 najboljih momčadi ulazi u završnicu CroHoops košarkaške lige.

Žele se proširiti i na susjedne županije

Namjera je u svakom slučaju ovim velikim amaterskim projektom unaprijediti razinu natjecanja, na FIBA certificiranom parketu Boćarskog doma, sucima koje delegira Hrvatski košarkaški savez (HKS), te redovitim tjednim objavama u hrvatskom medijskom prostoru pokazati vrijednost ovog amaterskog natjecanja – rasadnika košarkaških talenata.

Želja organizatora je, imajući na umu tradiciju, iskustvo, ali i sportsku kvalitetu koju CroHoops košarkaška liga danas ima, da košarkaška liga ima izraženu tendenciju širenja na susjedne županije (u ligi nastupa i sastav postane jedno od najbrže rastućih te najprepoznatljivijih košarkaških natjecanja ove kategorije u cijeloj Europi, pa i šire.

Komentari