SPREMA NAM SE KAOS! Ove slike govore kako će na derbiju Dinama i Rijeke biti pakao! (FOTO)

Photo: Marijan Susenj/PIXSELL

Svi strepimo već danima jer nam se bliži prvi veliki derbi otkako je Mamić otišao i prva utakmica na Maksimiru otkako nema El Jefea.

Već neko vrijeme najvećim hrvatskim derbijem nazivamo sraz Dinama i Rijeke, iako Vječni derbi između Dinama i Hajduka ima svoje čari, na terenu to više jednostavno nije to. Nažalost nije ni na tribinama jer otkako su BBB-ovci započeli s bojkotom tribina je prazna, a na derbiju se čuje samo pjesma jedne strane. Incidenata već dugo nije bilo, dobro, tu i tamo neka tuča izbije na benzinskoj ili bude neka mala sačekuša, no, onih policijskih kordona postavljenih da se spriječe mogući izgredi, više nema, barem ne kada su u pitanju Boysi.

No, kako je Mamić otišao s mjesta izvršnog predsjednika Dinama, BBB je najavio povratak na tribine i nastavak borbe s HNS-om. Već su dali naslutiti protiv Intera i Zagreba kako će tribine opet biti kao nekada, paklene i gromoglasne te kako je ponovno došlo njihovo vrijeme. Svi strepimo već danima jer nam se bliži prvi veliki derbi otkako je Mamić otišao i prva utakmica na Maksimiru otkako nema El Jefea. Najveće i prvo pitanje je koliko će Boysa doći i što su priredili za svoj prvi povratak na Maksimir? Hoće li biti samo koreografija i navijanje ili se sprema neki uragan.

Drugo pitanje je bilo je koliko će Armade doći, a odgovor na to smo djelomično i dobili. Naime, u Rijeci su po cijelom gradu osvanule poruke Armade koja poziva na gostovanje. Znajući kako Armada voli ići na gostovanja, a Zagreb nije baš tako daleko, južna tribina vjerojatno će biti ispunjena do zadnjeg mjesta. Nadalje, Dinamo i Rijeka, iako donedavno nisu bili neki veliki rivali, posljednje vrijeme to rivalstvo se itekako rađa, a naročito sada kada su na dva boda razlike. Isto tako nije odmogao i Mamić svojim prostačkim “nabijanjem” Armade, a to sve kada se zbroji može značiti da bi ova utakmica mogla biti utakmica visokog rizika.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL
Photo: Goran Kovacic/PIXSELL
Photo: Goran Kovacic/PIXSELL
Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

No, sve ćemo još vidjeti, derbi nam se bliži, rivalstvo jača, ali ponašanje navijača jednostavno se ne može predvidjeti. Može sve završiti miroljubivo, a možda nastati kaos. Bilo kako bilo, radujemo se nedjelji i velikom derbiju koji je na rasporedu u 17 sati.


Komentari