‘Princeze’ i ove godine osvojile Kup Hrvatske u softballu

Igračice softball kluba Princ

Igračice softball kluba Princ iz Zagreba obranile su naslov u Kupu Hrvatske. 

Na terenu Softball kluba Princ na Jarunu odigrano je finale Kupa, u kojem su domaće igračice sa 9-5 svladale momčad Lady Piratesa, kluba koji je također iz Zagreba. Utakmica je bila napeta od početka, već u prvom napadu Lady Pirates osvojili su bod na hit (udarac) od Kristine Kučko. Princeze su brzo uzvratile bodom odmah u svom napadu. Djevojke iz Lady Piratesa su i dalje stiskale s bodovima, ali djevojke Princa se nisu dale i u 4 inningu su se bodovno odvojile nakon nekoliko dobrih udaraca napadačica – Katarine Prskalo, Paule Duvnjak i Petre Čizmić Pokrajac.

U tom inningu su pokazale snagu i znanje, do kraja utakmice napravljen je po jedan bod od svake ekipe. Utakmicu je obilježila odlična obrana i 10 hitova djevojaka iz Princa. Osim ove važne utakmice u nedjelju su slavile i 24. godišnjicu kluba.

Ovo je prva osvojena titula ove sezone, još do kraja 10 mjeseca se treba odigrati Zagrebačko finale te je Princezama potrebna jedna pobjeda da bi postale prvakinje Hrvatske.

Također, sljedeći vikend na Jarunu se igra finalni turnir Eurolige. Euroligu igraju 6 klubova, po dva iz Slovačke, Mađarske i Hrvatske te se igraju ukupno 3 vikend turnira i 36 utakmica. Ove subote na rasporedu je 6 utakmica regularnog dijela na 2 terena u 10/12/14 sati. U nedjelju se razigrava – polufinalne utakmice i utakmice za poredak, a u 14h počinje finale.

Svi zainteresirani mogu doći bodriti cure na adresi Ribički prilaz 2.

Za veći prikaz kliknite na fotografiju.

euroliga

 


Komentari