ZAGREB TROPHY 2016: Mlade nade hrvatskog skijanja ‘jure’ po Sljemenu (FOTO)

ZSS

ZAGREB TROPHY 2016 kao natjecanje u alpskom skijanju za kadetkinje i kadete (po FIS-u: U14 i U16) 2016. godine proslavlja 13-godišnjicu od kada se pojavilo u službenom kalendaru FIS-a.

Natjecanje se nalazi u skupini sa još 15 ostalih natjecanja u cijelom svijetu. Najpoznatiji od svih tih natjecanja su zasigurno Troffeo Topolino (ITA) (neslužbeno SP za kadetkinje i kadete) i Troffeo Pinochio Sugli Sci (ITA). Od većih natjecanja tu su još Whistler Cup – Vancouver (CAN), Ingemartrofen – Taernaby (SWE), La Scara – Val d´Isere (FRA), Škofja Loka (SLO), Troffeu Borrufa (AND).

SKI2

Ova su natjecanja svojevrsna budućnost skijanja, jer među natjecateljima se zasigurno kriju budući pobjednici u Svjetskom kupu. Pretpostavku temeljimo na bivšim i sadašnjim zvijezdama Svjetskog kupa u alpskom skijanju koji su sudjelovali i pobjeđivali u ovim natjecanjima.

SKI1

Navesti ćemo samo neke: Ingemar Stenmark, Bojan Križaj, Marc Girardelli, Alberto Tomba, Jure Košir, Kale Palander, Janica Kostelić, Ivica Kostelić, Tanja Poutianinen, Anja Paerson, Denise Carbon, Tina Maze i mnogi, mnogi drugi. Za perspektivne natjecatelje, uspjeh na ovim natjecanjima su svojevrsna odskočna daska i motivacija za daljnji rad i napredak u rezultatima u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji.

SKIJE

Ove godine od 16. – 17.02. na sportskom objektu na Sljemenu, na stazi Crveni spust, nastupiti će natjecatelji koji dolaze iz ukupno 15 država svijeta. U dva dana voziti će se ukupno 8 utrka u 4 kategorije. Natjecatelji se natječu u slalomu i veleslalomu u ženskoj i muškoj konkurenciji u dvije dobne kategorije.

ZAGREB TROPHY 2016 – SLJEME – MEDVEDNICA – CRVENI SPUST

  • 16.02.2016. – proglašenje pobjednika u 14,30 sati
  • 17.02.2016. – proglašenje pobjednika u 14,30 sati

Natjecanje organizira Zagrebački skijaški savez, koji je vodeći regionalni savez u Republici Hrvatskoj za alpsko i nordijsko skijanje, te za snowboard.


Komentari