Usred noći ušao u dvorište i oštetio automobil firme

FOTO: Ivan Klindić / Ilustracija

Danas 25. svibnja oko 2.10 sati u Centru, Ksaver, nepoznati počinitelj je u dvorištu obiteljske kuće oštetio osobni automobil marke Audi TT, zagrebačkih registarskih oznaka u vlasništvu poduzeća iz Zagreba. Materijalna šteta je oko 50.000 kuna.

Na području Uprave u protekla 24 sata evidentirano je 23 kaznenih djela: razbojništvo, sedam teških krađa provaljivanjem, devet krađa i pet ostalih kaznenih djela.

Jučer, 24. svibnja oko 11.30 sati u Maksimiru u Božidarevićevoj ulici, dvojica su nepoznatih počinitelja,  nakon što su se lažno predstavili, u osobnom automobilu, uz prijetnju vatrenim oružjem počinili razbojništvo nad 59-godišnjakinjom, pričinivši štetu od više stotina kuna.

Prijevara u Novom Zagrebu

Jučer oko 14.30 sati u Novom Zagrebu, u Sigetu, nakon prethodnog telefonskog poziva, 85-godišnjak je nepoznatom muškarcu koji mu se lažno predstavio, predao nekoliko desetaka tisuća kuna.

Ponovno upozoravamo građane da, ukoliko se susretnu s nepoznatim osobama koje pokušavaju ući u njihove domove i doći u posjed njihovog novca, takve osobe nipošto ne puštaju u stanove ili kuće te da im ne predaju svoj novac ili druge vrijedne stvari, jer se radi o osobama koje se lažno predstavljaju kao djelatnici banke, maserke ili policijski službenici koji samo iskorištavaju nemoć i neznanje starijih osoba. Isto tako u slučaju da građani zaprime pozive od nepoznatih osoba putem telefona u kojima se traži od njih da nešto učine sa svojim novcem, zlatom i drugim vrijednim predmetima ili kažu da će netko doći na njihovu adresu radi provjere novca ili zlata, upozoravamo građane da ODMAH obavijeste policiju na broj 192.


Komentari