U petak počinje Žumberak trail 2020, jedna od najprestižnijih utrka u ovom dijelu Europe! Organizatori su izradili originalne zaštitne maske!

foto: Zumberak trail

Žumberak trail međunarodna je trail utrka koja ima tradiciju održavanja devet godina.

2018. godine, promjenom imena iz Jaskanski Vinski treking u Žumberak trail mijenja se i sam koncept utrke te tako utrka postaje čisti trail koji broji četiri dužina staza:

Rekreativna – 8 km, Kratka – 15 km, Duga – 38 km i Ultra 50 milja (82 km).

Ovaj sportsko-manifestacijsko turistički proizvod aktivno predstavlja izuzetno bogate brojne turističke i ekonomske vrijednosti jaskanskog kraja.

Manifestacija traje dva dana, a počinje u petak 21. kolovoza od 19 sati podjelom startnih paketa u Perivoju dvorca Erdody, a koje je i centralno mjesto događanja.
Start utrka je iz različitih mjesta, a cilj svih je u Perivoju dvorca Erdody.
Start najduže i najzahtjevnije utrke, ultre od 82 km je u subotu 22. kolovoza iz naselja
Sošice u 00:00 sati.

Duga staza od 38 km starta iz naselja Kalje ujutro u 10:00 sati, kratka staza od 15 km kreće s Plešivačkih Poljanica u 11:00 sati, a zadnja, ali ne manje posebna, rekreativna staza od 8 km kreće iz Perivoja u 11:30 sati.

Organizatorima se trećom godinom za redom pružila mogućnost organizirati utrku
kao kvalifikacijsku utrku za Ultra Trail du Mont Blanc u kojoj trkači mogu osvojiti
svjetske bodove u trail trčanju, a također će ova manifestacija biti i jedna od utrka Hrvatskog trail i planinskog kupa. A čime ova utrka postaje jedna od najprestižnijih utrka u ovom dijelu Europe.

Bitno je napomenuti kako se prošle godine natjecalo preko 900 natjecatelja iz 16 stranih zemalja, a barem je još toliko biti pratećeg osoblja, navijača i gostiju.

Obzirom na situaciju izazvanu korona virusom, organizatori su maksimalno brinuli o sigurnosti natjecatelja i posjetitelja, povodom toga osmišljena je zaštitna maskica s logotipom manifestacije kao i samog koncepta manifestacije koja je na otvorenom prostoru.

Više o manifestaciji možete saznati ovdje: https://zumberaktrail.com/

Emotivan Filip Hrgović: Otac je poludio zbog boksa i posvadio se s mamom, a onda je kriomice učinio nešto što sam saznao godinama kasnije

Komentari