SVEUČILIŠNE IGRE NA KORAK DO DEBAKLA: Kada vidite ove snimke bit će vam jasno i zašto (VIDEO)

Pixsell

Velika se pompa podigla par tjedana uoči početka Europskih sveučilišnih igara, a već nakon dva dana od otvaranja Igrama prijeti debakl.

Mnoge nešto starije generacije rado će se prisjetiti Univerzijade iz 1987. godina kada je cijeli Zagreb kao jedno živio i disao za to prestižno sportsko natjecanje. Bio je to velik događaj za Zagreb, a nema tko nije sudjelovao u tim sportskim igrama, od volontera, novinara, sportaša, gledatelja, navijača, ma jednom riječju cijeli Zagreb je živio Igre. No, danas godinama nakon Igre su se vratile u Zagreb i nažalost im prijeti debakl.

Zagrepčana nigdje, tek tu i tamo pokoji navijač ili dva dođe i pogleda mlade sportaše, a i oni vjerojatno spadaju u obitelj ili porodicu sportaša. Uglavnom vlada sveopća nezainteresiranost za ovim sportskim događajem. Zagi je i godinama nakon Univerzijade bio simbol Zagreba i dan danas ga se još može vidjeti na majicama, grafitima, značkama, a novu maskotu, Hrkija, građani vjerojatno ne bi ni raspoznali sve i da ga negdje vide. Najžalosnije je što je više interesa pobudila prometna regulacija koja blokira jedan manji dio grada zbog Igara nego same igre.

FOTO: ČITATELJ
FOTO: ČITATELJ

Ponešto se priča o Igrama na društvenim mrežama, ali i to je uglavnom u negativnom kontekstu. Zagrepčani se žale kako je sve loše i naprasno ogranizirano, kako Igre nemaju duha, kako se nitko nije potrudio opet ujediniti Zagrepčane oko ovog natjecanja. Dijelom tu pada krivnja i na medije koji slabije prenose ovo natjecanje, ali situacija u novinarstvu danas je teška i malo tko si može priuštiti poslati desetak novinara da prate utakmice i natjecanja. Tu se opet može prozivati organizatore koji očito nisu dovoljno atraktivno predstavili ovo natjecanje, no, što je tu je. Igre su počele, a evidentno je kako gledatelja nema.

Tomu svjedoči i snimka koju nam je poslao čitatelj s košarkaške utakmice između Seveučilišta iz Rijeke i Sveučilišta iz Beča. Gledatelje se doslovce moglo nabrojati na prste jedne ruke.

Hoće li Zagrepčani malo živnuti i posjetiti koji sportski događaj teško je procijeniti, možda kada se dođe do zadnjih faza natjecanja, no, činjenica je kako je organizacija itekako podbacila.


Komentari