Spektakl na vidiku: Svjetsko prvenstvo u reliju dolazi u Zagreb?

Oliver Ciesla, WRC promotor i generalni direktor Svjetskog prvenstva u reliju posjetio je Zagreb gdje se sastao s gradonačelnikom Bandićem vezano za organizaciju WRC projekta u našoj metropoli, prenosi 24 sata.

Ukoliko se projekt realizira do kraja Hrvatska bi postala dijelom najvećeg svjetskog automoto spektakla nakon Formule 1.

Sastanku su prisustvovali i predsjednik Hrvatskog auto i karting saveza Davorin Štetner, glavni tajnik HAKS-a Zrinko Gregurek te vozač relija Marin Frčko.

Prema izjavama Davora Štetnera, za sada je dogovorena kandidacijska utrka koja će vjerojatno biti održana u listopadu. Ako ona dobro prođe, WRC će se idućih deset godina voziti u Lijepoj Našoj.

“Nakon sedam godina dogovaranja, pokušat ćemo napokon službeno otvoriti vrata Svjetskog prvenstva u reliju Hrvatskoj i Zagrebu. U tome nas podržavaju i Vlada, Grad Zagreb i njegove institucije, a to pokazuje koliko je ovo bitno. Sada se moramo potruditi učiniti sve što možemo kako bismo ovaj ispit završili do kraja godine”, rekao je Štetner.

Predsjednik Hrvatskog auto i karting saveza naglasio je i da Zagreb i Zagrebačka županija imaju sjajne staze i dovoljno smještajnih kapaciteta za organizaciju ovakvog spektakla. Naravno, ovakav bi projekt poboljšao i turizam u našoj državi, a na njemu bi bila i neka od najvećih imena svjetskog relija kao što je Sebastien Loeb koji je SP osvajao deset puta od 2001 do 2012.


Komentari