SLAVLJE SVEUČILIŠTA U ZAGREBU: Naši dečki postali europski prvaci u futsalu

Ivan Ramađa

Momčad Sveučilišta u Zagrebu osvojila je europsko zlato u futsalu nakon velike pobjede 7:3 protiv sibirskog sveučilišta iz Rusije.

Pred punim tribinama u Domu sportova nogometaši Sveučilišta u Zagrebu slavili su protiv Ruskog državnog sveučilišta rezultatom 7:3 te tako osvojili titulu europskog prvaka. Odličnom igrom i uvjerljivom pobjedom zagrebački studenti samo su potvrdili status favorita.

Na ovim Europskim sveučilišnih igrama momčad Zagreba izgubila je samo jednu utakmicu, i to onu prvu u grupi protiv Sveučilišta u Mostaru. Trener Jakov Ungarov za službeni portal Europskih sveučilišnih igara prokomentirao je put do finala.
“Na prvoj utakmici protiv Mostara jednostavno nismo bili na nivou. Dobro nam je to došlo za početak, shvatili smo da treba dostići razinu koja vlada na Europskim sveučilišnim igrama. Iz utakmice u utakmicu dečki su davali više od 100% i to nas je dovelo tu gdje jesmo. Moje je bilo samo da ih usmjerim i ukažem na greške, a evo ih sada kao europskih pobjednika pred domaćom publikom.”

“Cijele sezone za ovo treniramo i osjećaj pobjede je neopisiv. Daleko je najteže bilo braniti Rusima, jer je finale i svaku obranu prati drhtaj ruke. Što se tiče moje nagrade, to je ipak zasluga ekipe. Samo dobra ekipa može iznjedriti dobrog pojedinca”, rekao je vratar Dino Šteher koji je ujedno proglašen najboljim vratarom Europskih sveučilišnih igara.

Ovo je samo jedan u nizu velikih uspjeha zagrebačke futsal momčadi. Naime, dečki Sveučilišta u Zagrebu prije samo nekoliko mjeseci osvojili su zlato i na UniSport Finalsima u Poreču kad su slavili protiv Veleučilišta Baltazar.

Nakon velike pobjede, na Facebook stranici podijelili su i video proslave u kojem u zrak bacaju Hrkija – simpatičnu maskotu Sveučilišnih igara.

 


Komentari