Prvim stanarima Podbrežja uručeni ključevi

Photo: Igor Soban/PIXSELL

Sa zakašnjenjem od čak pola godine, prvi stanari Podbrežja, naselja između Sigeta i Svete Klare, napokon su jutros dobili svoje ključeve. Kako je objasnio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, do jeseni će se podijeliti šesto stanova, “nešto socijali, nešto u najam, a nešto će biti za tržište”.

Za tjedan dana dijelimo opet. Sedamdeset po sedamdeset dok ne dođemo do šesto, kazao je Bandić i dodao da su novi stanari danas sretni i ushićeni kao što je bio on kada je 1985. godine kupio prvi stan u Bužanovoj, piše Večernji. Poručio im je neka uživaju u svojim kvadratima.

Stanovi koji su se danas dijelili su oni za socijalni najam. Branka Škrnjug, pomoćnica pročelnika Gradskog ureda za imovinsko-pravne poslove, objasnila je da je cijena unajmljivanja dvije kune i sedamdeset lipa po kvadratu te da se stanovi za socijalni najam dobivaju na pet godina.

Općenito je za unajmljivanje bilo puno zainteresiranih, više od osamsto ljudi, kazala je Škrnjug.

Na područje Podbrežja, inače, dolazi se Avenijom Većeslava Holjevca u smjeru Velike Gorice, a nalazi se nekoliko minuta vožnje iza Avenije Dubrovnik.


Komentari