Predstavljen peti CRO Race: Od ove godine i zanimljiva dječja utrka

Međunarodna biciklistička utrka CRO Race koja će se održati petu godinu zaredom, od 1. do 6. listopada, kroz šest etapa na trasi od ukupno 1022 kilometra kroz teritorij Republike Hrvatske, predstavljena je danas na konferenciji za medije.

Na predstavljanju su, pored organizatora Vladimira Miholjevića, direktora utrke te Luke Mišovića, tehničkog direktora utrke prisustvovali i gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, glavni tajnik Ministarstva turizma Ivo Bašić, zamjenik državne tajnice Središnjeg državnog ureda za šport dr. sc. Krešimir Šamija, voditelj Odjela za strateške marketinške projekte Hrvatske turističke zajednice Dubravko Šimenc te načelnik Policijske uprave zagrebačke Marko Rašić.

Na ovogodišnjoj utrci sudjelovat će ukupno 18 svjetskih timova iz kategorija natjecanja World Tour, Pro Continental i Continental koji će voziti etapama:

1. Osijek – Lipik (200 km)

2. Slunj – Zadar (183 km)

3. Okrug – Makarska (155 km)

4. Starigrad – Crikvenica (155 km)

5. Rabac – Platak (136 km)

6. Sveta Nedelja – Zagreb (154 km)

Kao i do sada, kraj zadnje etape i proglašenje ukupnog pobjednika bit će upriličeno na Trgu svetog Marka u Zagrebu.

Ovogodišnje izdanje utrke CRO Race po mnogočemu će biti uzbudljivo i atraktivno. U Hrvatsku dolaze timovi iz Australije, Bahreina, Izraela, Kazahstana, Nizozemske, Njemačke i Poljske, po dva tima iz SAD-a, Francuske, Italije i Slovenije te tri tima iz Austrije. Ukupno 126 biciklista borit će se za crvenu majicu vodećeg biciklista u ukupnom vremenskom poretku, a na kraju će biti nagrađeni i najbolji biciklisti po bodovnom poretku i poretku brdskih ciljeva, najbolji mladi vozač do 23 godine te najbolja ekipa.

Zanimljivo je da uz bicikliste profesionalce ove godine kreće i utrka Kids CRO Race na kojoj će se natjecati djevojčice i dječaci u dobi od 9 do 12 godina. Natjecanje se organizira u suradnji s osnovnim školama na trenažerima koje će se postaviti u 7 gradova: Osijeku, Lipiku, Zadru, Makarskoj, Crikvenici, Rijeci i Zagrebu. Trenažeri simuliraju virtualnu utrku, pretvarajući svakog natjecatelja u animiranu figuricu, a budući da su svi trenažeri umreženi, svi će natjecatelji imati jednake uvjete.

Dječja utrka prikazivat će se na TV ekranu na kojem je može pratiti i publika te na taj način bodriti najmlađe natjecatelje u svakom od gradova, a ukupni pobjednik će se, poput pobjednika prave utrke, proglasiti na Trgu svetog Marka u Zagrebu.

Organizator je utrke CRO Race tvrtka Top Sport Events koja se već dokazala kao uspješan organizator proteklih četiriju izdanja utrke kroz Hrvatsku, a na čelu koje je proslavljeni bivši hrvatski biciklist Vladimir Miholjević.

„U ime cijelog organizacijskog tima želim zahvaliti svim državnim institucijama, županijama i gradovima te partnerima i sponzorima što su ostali uz nas i podržali ovaj projekt, a drago mi je i što smo okruženi suradnicima koji su od prve godine s nama. Svi smo još više motivirani za to da Hrvatskoj i svijetu pokažemo kako smo spremni ugostiti manifestaciju na ovako visokoj natjecateljskoj razini te da smo zemlja koja stremi sportskim uspjesima i može zadiviti cijeli svijet svojim prirodnim ljepotama i baštinom. Organizacijski se uvijek trudimo biti još bolji pa smo tako posebno sretni što će između etapa transferi biti minimalni te će biciklističke ekipe imati dovoljno vremena za kvalitetnu regeneraciju i pripremu sljedećih etapa. Utrka rutom prolazi kroz brojne parkove prirode i nacionalne parkove te smo ponosni što će i ove godine najljepša razglednica Hrvatske obići cijeli svijet“, izjavio je Vladimir Miholjević, direktor utrke CRO Race.

Komentari