ODLIČNO IZDANJE NAŠIH SPORTAŠA: Hrvatska ima tri sjajna uspjeha, a srušen je i rekord

Zagreb.hr

Na atletskom stadionu Sportskog parka Mladost sinoć se održao atletski miting IAAF WORLD CHALLENGE ZAGREB 2016. – 66. memorijal Borisa Hanžekovića kojeg je svečano otvorio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Na ovogodišnjem Mitingu, uz našu najbolju atletičarku Sandru Perković, te Ivanu Španović, Anu Šimić i Andreu Ivančević, nastupile su i brojne europske i svjetske atletske zvijezde. Ni prohladan i kišan dan nije omeo naše atletičare da nanižu uspjehe.

Sandra Perković sezonu je zaokružila još jednom pobjedom. Na domaćem terenu ispred zagrebačke publike dobacila je do 67.86 metara i zauzela prvu poziciju. Sjajno iznenađenje priredio je Ivan Horvat koji je pobijedio u natjecanju skakača s motkom izjednačivši pritom osobni i hrvatski rekord sa 5.70m.

 

U utrci atletičarki na 100 metara s preponama najbrža je bila američka veteranka Dawn Harper-Nelson sa 12.71 ispred hrvatske rekorderke Andree Ivančević koja je trčala 12.88 što je za samo stotinku sporije od njezina hrvatskog rekorda, ali je i njen najbolji rezultat sezone.

Nakon Mitinga na sjevernoj strani stadiona održan je koncert grupe Vatra, kojeg su Grad Zagreb i organizatori Hanžekovića priredili za naše olimpijce.

Dan uoči Hanžeka na kod fontanama u Ulici hrvatske bratske zajednice održao se 2. memorijala Ivana Ivančića – natjecanje u bacanju kugle u spomen na legendarnog trenera najboljih hrvatskih bacačica i bacača.

>>> NAŠE KRALJICE: Sandra Perković i Sara Kolak spektakularno otvorile Hanžeka


Komentari