Obračun s bivšim Bad Blue Boysem: Huligani demolirali prostorije na sjevernoj tribini Maksimira

Skupina od 20-ak huligana demolirale je prostorije ŠK Dinamo na sjevernoj tribini maksimirskog stadiona. 

Nepoznata maskirana skupina huligana demolirala je prostorije Šakačkog kluba Dinamo, koji je u vlasništvu Gorana Hajdukovića Čupka, bivšeg BBB-a, piše Jutarnji. Demoliranje se dogodilo 28. prosinca oko 19 sati, a oštećene su prostorije kluba koji je bio u fazi preuređenja.

Navodno je cijeli divljački ispad dvadesetak maskiranih osoba snimio i videonadzor koji je ustupljen istražiteljima, a tko su huligani i kakvu su poruku svojim divljaštvom htjeli odaslati, policija intenzivno nastoji utvrditi. Pričinjena šteta još nije utvrđena.

Inače, Goran Hajduković ima podeblji policijski dosje. Tako je 2001. nakon navijačkog sukoba u Dubravi optužen za pokušaj ubojstva napadom nožem na dvojicu navijača Hajduka koji su zadobili teške ozljede, no pravomoćnom odlukom je oslobođen optužbe. Godinu nakon na Zagrebačkom velesajmu premlatio je i teško ozlijedio muškarca s kojim se prethodno posvađao.

Drugi pokušaj ubojstva odnosi se na događaj od 6. svibnja 2005. ispred diskoteke Sokol na Mažuranićevu trgu, Hajduković, koji je i sam prije radio kao redar u diskoteci, te je večeri ispalio više hitaca iz pištolja u redara iz Sokola Zorana Spajića. S tri hica pogodio ga je u predjelu trbuha nanijevši mu teške i po život opasne ozljede. Spajić je spašen zahvaljujući hitnoj intervenciji liječnika, dok je napadač, za kojega je policija naknadno utvrdila da se radi o Hajdukoviću, pobjegao. Policija je tada za njim raspisala tjeralicu.

Godine 2008. za vrijeme trajanja europskog nogometnog prvenstva u Austriji, uhićen je na njemačko-austrijskoj granici sa lažnim dokumentima i spaljenim jagodicama na prstima. Neko vrijeme proveo je u zatvoru, a potom se vraća starim navikama. 2010. pijan je u kafiću “Krivi put” u nacističkom odijelu napao i prijetio dvojici zaštitara, te izvadio pištolj koji je u gužvi nekontrolirano opalio, no bez posljedica.

Po izlasku iz zatvora unio je razdor u zagrebačku navijačku skupinu “Bad Blue Boys” čiji je bivši član, što je kulminiralo dodatnim sukobima i podjelama, a početkom 2011., prema navodima nekih BBB-a u dogovoru sa Zdravkom Mamićem provaljuje u spremište BBB-ovih navijačkih transparenata i zastava pod južnom tribinom “Maksimira”, krade sve transparente, a zatim ucjenjuje vodstvo skupine. Čupko je svojevremeno vodio emisiju “Radio Dinamo” na Radiju 101, bio je i vođa zagrebačkih “skinheadsa”, a okušao se i u glumi, u filmu “Ti mene nosiš”.


Komentari