Novo skijaško desetljeće: na Sljeme dolaze najbolji svjetski slalomaši

Foto: Damir Krajac / CROPIX

U Zagrebu, 30. prosinca 2019. održava se prva slalomska utrka u novom desetljeću. Očekuje nas već prvog vikenda 2020., i to na zagrebačkom Sljemenu koje će okupiti najbolje slalomašice i slalomaše svijeta na Audi FIS Svjetskom skijaškom kupu „Snow Queen Trophy“ 2020.

Slalomska utrka za žene održat će se u subotu, 4. siječnja s početkom prve vožnje u 13, a druge u 16.15 sati, dok je slalom za muškarce na rasporedu u nedjelju, 5. siječnja s početkom prve vožnje u 14.15, a druge u 17.40 sati. U Zagrebu i na Sljemenu u tijeku
su završne pripreme za jedan od najvećih sportskih događaja u Hrvatskoj, potvrđeno je na današnjoj konferenciji za medije.

Kao dio programa zagrebačkog Adventa, na dane prije utrka od 18 sati na klizalištu „Ledeni park“ na Trgu kralja Tomislava, održat će se javno izvlačenje startnih brojeva za žensku, odnosno mušku utrku. Na jedinoj ceremoniji izvlačenja brojeva Svjetskoga kupa koja se održava na klizalištu, petnaest najboljih skijašica i skijaša izvlačit će brojeve kližući i uz podršku navijača i zaljubljenika u skijanje. Snimke ovog jedinstvenog izvlačenja brojeva emitirat će se u izravnom prijenosu utrka, što će pridonijeti još većoj promociji i brendiranju glavnoga grada i njegova Adventa diljem svijeta.

Najbolji slalomaši i slalomašice svijeta spremni za Sljeme i Zagreb

Staza na Sljemenu u potpunosti je spremna za utrke. Na Crvenom spustu trenutno je dovoljna količina snijega i tim zadužen za stazu u miru radi na završnim pripremama za utrke. To je potvrdio i Vedran Pavlek, direktor Organizacijskog odbora slalomskih utrka Audi FIS Svjetskog skijaškog kupa „Snow Queen Trophy“ 2020. – Zagreb/Sljeme: „Iznimno nam je drago da ćemo i u novom desetljeću ponovno okupiti najbolje svjetske slalomašice i slalomaše na Snježnoj kraljici koja je stekla međunarodni ugled i prepoznatljivost
diljem svijeta. Prošle smo godine ušli u odličan vikend termin, koji se pokazao idealnim za naše navijače, a zadovoljni su bili i skijašice i skijaši koji su naglasili da je staza na Sljemenu bila jedna od najkvalitetnijih u Svjetskome kupu, na što smo osobito ponosni. Značilo je to mnogo i našim skijašima koji su, nošeni podrškom navijača, na prošlogodišnjoj Snježnoj kraljici ostvarili sjajne rezultate. Istok je ponovio svoj rezultat karijere i osvojio 7. mjesto, dok su Matej i Elias utrku završili među prvih 20 natjecatelja. Ove godine naši skijaši nastavljaju nizati dobre rezultate, a ono što potvrđuje snagu naše reprezentacije je činjenica da imamo četiri skijaša koji osvajaju bodove u Svjetskom skijaškom kupu, a od jučer i jednu skijašicu sa slalomskim bodovima“.

Dvije naše skijašice i šest skijaša veseli se nastupu u domaćoj atmosferi

U sljemenskoj ženskoj utrci natjecat će se naše skijašice Ida Štimac i Leona Popović, koja je u jučerašnjem slalomu u Lienzu napravila najbolju najavu za domaću utrku – osvojila je svoje prve slalomske bodove u Svjetskome kupu. Na startu muške utrke bit će šest domaćih skijaša – Istok Rodeš, Elias Kolega, Matej Vidović, Filip Zubčić, Samuel Kolega i Leon Nikić.


Uz atraktivan vikend termin, njihovi će recentni uspjesi na slalomskim utrkama voženima u Leviju i Val d’Iseru zasigurno privući publiku na Sljeme. Podsjetimo, veliki slalomaški potencijal u Leviju su potvrdili Rodeš s plasmanom na 14., Zubčić na 16. i Elias Kolega na 19. mjestu, dok je u Val d’Isereu Elias Kolega osvojio 15., Vidović 20., a Istok Rodeš 25. mjesto.

„Sva četvorica naših skijaša iz A reprezentacije ove su sezone već osvojili bodove u slalomskim utrkama Svjetskog skijaškog kupa što je važan pokazatelj dobre forme. Uz njih, imamo Samuela Kolegu i Leona Nikića, koji imaju izglede ostvariti također sjajne rezultate. Vjerujem da naši skijaši uz potporu hrvatskih navijača i prednost domaćeg terena mogu pokazati najbolje od sebe i boriti se za pozicije među 20 najboljih. Drago mi je da dečki nisu imali ozbiljne zdravstvene probleme tijekom ove sezone“, istaknuo je Ivica Kostelić, najbolji hrvatski skijaš svih vremena i trener savjetnik hrvatske skijaške reprezentacije.

Prijenos sa Sljemena pokrit će cijeli svijet

Za prijenos uživo utrka Audi FIS Svjetskog skijaškog kupa „Snow Queen Trophy“ 2020. i ove je godine zadužena Hrvatska radiotelevizija (HRT). Interes stranih TV postaja ponovno je velik, a prizori iz Zagreba i sa Sljemena obići će i ove godine sve kontinente te pritom doseći više od 300 milijuna ljudi diljem svijeta. Sljemenske utrke već godinama bilježe jednu od najvećih gledanosti među utrkama Svjetskog skijaškog kupa – svake godine oba slaloma u izravnom prijenosu emitiraju renomirane TV postaje u više od 20 zemalja.

Ulaznice za skijaški spektakl u prodaji

Ulaznice za žensku utrku dostupne su po cijeni od 30 kuna za odrasle i 15 kuna za djecu od 7 do 15 godina (rođenu od 1.1.2005. do 31.12.2012.). Za mušku utrku cijena iznosi 50 kuna za odrasle i 25 kuna za djecu. Cijena paketa ulaznica za obje utrke za odrasle je svega 60 kuna, a za djecu 30 kuna. Za djecu do sedam godina u pratnji roditelja ulaz je besplatan oba dana. U cijenu ulaznice uključen je i besplatan prijevoz autobusima na Sljeme, zabavni program uz nastup DJ-a i konzumacija hrane i pića. Ulaznice se mogu kupiti putem on line sustava www.ulaznice.hr i na ovim prodajnim mjestima.

Komentari

loading...