Na Hanžekovićev memorijal dolaze neki od najboljih trkača današnjice

FOTO: IAAF

Na ovogodišnjem 69. Hanžekovićevom memorijalu idući tjedan nastupit će i petorica od deset najboljih sa svjetske ljetvice na 800 m među kojima je Nijel Amos iz Bocvane, objavili su u srijedu organizatori.

U Zagreb idući tjedan dolaze čak petorica od deset najboljih trkača na 800 m s ovogodišnje svjetske ljestvice, uključujući i Amosa koji je s vremenom 1:41.89 vodeći na toj ljestvici. Amos je olimpijski doprvak iz Londona 2012. U londonskoj utrci u kojoj je David Rudisha s 1:40.91 postavio svjetski rekord, Amos je trčao 1:41.73., a ove godine je ponovno u vrhunskoj formi.

No, u velikoj formi su ponovno i bosanskohercgeovački atletičar Amel Tuka, osvajač brončane medalje na Svjetskom prvenstvu 2015. godine, koji je ove godine u Monacu trčao 1.43.62 te bivši europski prvak Poljak Marcin Lewandowski koji je u Londonu trčao 1:43.74. U utrci je još i sjajni Kenijac Michael Saruni (1:43.70) pa je jasno da će se 3. rujna na Mladosti moći gledati ozbiljan napad na rekord mitinga kojeg od prošle godine s 1:44.08 drži Nijel Amos.

800 metara – Privremena startna lista

Andreas Kramer          (Šve)
Wesley Vasquez          (Puer)
Peter Bol                    (Aus)
Marcin Lewandowski    (Polj)
Michael Saruni            (Ken)
Amel Tuka                  (BiH)
Alexis Miellet              (Fra)
Nijel Amos                 (Bot)

69. memorijal Borisa Hanžekovića održat će se 3. rujna na stadionu Mladosti na Savi, dok će se 2. rujna održati natjecanje u bacanju kugle u muškoj konkurenciji.


Komentari