KOŠARKAŠKI TURNIR ‘KAKO SI’ NA JARUNU: Pobjednike natjecanja čekaju vrijedni trofeji i nagrade!

U sklopu Europskog tjedna sporta, Sportska udruga Filozofskog fakulteta, Udruga mladih i za mlade Forum za održivi razvoj Zeleni prozor te Udruga studenata psihologije kako si?, uz podršku Ministarstva turizma i sporta, organizirat će Košarkaški turnir „kako si?” koji će se održati u utorak, 29. rujna u 11 sati, na košarkaškim terenima RSC Jarun.
Na turnir su pozvani građani svih uzrasta, a posebno oni koji žele sudjelovati u aktivnom i
zdravom životu, a time i inspirirati svoje bližnje na jednaku svakodnevicu.

Riječ je o jedinstvenom turniru koji stavlja naglasak na cjelokupnu dobrobit i blagostanje svakog pojedinca, a time i našega društva. Našu svakodnevicu, a uz nju i naše navike te razmišljanja, promijenila je pandemija koronavirusa. Ovaj je događaj stvoren kako bi osvijestio važnost čuvanja psihofizičkog zdravlja za svaku osobu, a pogotovo kod naših mladih. Na turniru će se održati sljedeće aktivnosti: košarkaški turnir 3×3, natjecanje u košarkaškim vještinama te natjecanje u tricama, a pobjednike natjecanja čekaju vrijedni trofeji i nagrade.

„Glavni cilj ovog događaja jest skrenuti pozornost šire javnosti na važnost održavanja fizičke aktivnosti kako bismo u nadolazećim mjesecima i mentalno bili u stanju podnijeti izazove ove izvanredne situacije kojoj se ne nazire skori kraj.“ – izjavio je predsjednik SUFF-a, Tomislav Bunjevac.

Osim sportskih aktivnosti, udruga kako si? održat će edukativnu radionicu o brizi za mentalno zdravlje kako bismo lakše živjeli u ovim izazovnim vremenima. Interaktivna radionica Prva pomoć za psihičko zdravlje sudionicima će omogućiti da prepoznaju i definiraju kada i kako im se pojavljuju smetnje u svakodnevnom funkcioniranju, ponuditi jedinstvene metode prevencije istih te pomoći u istraživanju osobnih faktora koji bi mogli pomoći u stvaranju lakšeg i jednostavnijeg svakodnevnog života.

Prijave za sve aktivnosti moguće su putem e-mail forme te uživo na dan turnira (za sportska natjecanja od 10 do 11 sati, a za radionice tijekom trajanja turnira). Sudjelovanje u aktivnostima turnira je besplatno. Više informacija možete pronaći na službenom Facebook eventu, a za sve upite ili prijave tu je email: [email protected].

Događaj je organiziran u skladu s epidemiološkim preporukama Nacionalnog stožera.


Komentari