Kapa do poda za Zagreb: Prva utrka Europskog kupa u alpskom skijanju za osobe s invaliditetom!

HPO

Zagrebačko Sljeme i hrvatski sport pišu predivne stranice povijesti.

Hrvatski paraolimpijski odbor u suradnji si Zagrebačkim skijaškim savezom organizirali su 15. i 16. veljače, premijerno na Sljemenu, slalomske utrke europskog kupa u alpskom skijanju za osobe s invaliditetom.

Na utrke je prijavljeno 27 skijašica i skijaša iz 13 zemalja.

Podsjetimo, prije nekoliko dana za ovu je svrhu održana i humanitarna akcija “Skijaj za skijaše”. Od prodanih kotizacija, priloga za kuhano vino i rakije, te donacija prikupljeno je oko 8.300 kuna, ali za akciju je otvoren poseban račun, pa bi iznos mogao biti i veći s obzirom na to da se očekuje još uplata do kraja tjedna.

“Ova akcija će nam puno pomoći u radu, pogotovo zato što nam je potrebna posebna oprema za skijanje prilagođena vrsti invaliditeta”, kazao je paraolimpijac Damir Mizdrak, potpredsjednik Skijaškog kluba za osobe s invaliditetom “Sljeme”.

Hrvatsku su predstavljali Lovro Dokić, Damir Mizdrak, oba nažalost nisu završili drugu vožnju i ostali su bez plasmana na domaćem terenu.

16649293_10154920577914774_7196902157873709727_n
Skijaški klub za osobe s invaliditetom “Sljeme”
[box type=”success” align=”” class=”” width=””]Eva Goluža u svojoj katgoriji (slijepi i slabovidni) osvojila je prvo mjesto. [/box]

Ostali rezultati:

Žene stojeći:

1. Ursula Pueyto Marimon, Španjolska

2. Barbara Perez de Juan, Španjolska

Muški stojeći:

1. Martin Wurz, Austrija

2. Santeri Kiiveri, Finska

3. James Whitley, Velika Britanija

Muški slijepi i slabovidni:

1. Maciej Krezel, Poljska

2. Patrick Jensen, Austrija

Žene slijepi i slabovidni:

1. Eva Goluža, Hrvatska

Pokazalo se kako je staza na Sljemenu za skijaše dosta zahtjevna jer od ukupno 27 skijaša njih 7 nije završilo utrku dok su dva natjecatelja dikvalificirana.

 

 


Komentari