KAO DA JE REŽIRAO MAMIĆ: Dinamovci pomeli konkurenciju na dodjeli ‘Nogometnih Oscara’

Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Mamić nakon dodjela vjerojatno nije skidao osmijeh s lica jer su njegovi Dinamovci osvojili što se osvojiti dalo.

U organizaciji Nogometnog sindikata na čelu s Darijom Šimićem i Sportskih novosti, u zagrebačkom hotelu Westin po četvrti put dodijeljeni su ‘Nogometni Oscari’. Najbolje nogometaše biraju sami nogometaši i treneri. Oscara za najboljeg hrvatskog igrača odnio je, već prema tradiciji, Luka Modrić.

Osim Modrića za najboljeg nogometaša bili su nominirani Perišić i Rakitić, a svečano uručenje nagrade Modriću odradio je Slaven Bilić. Modrić je bio skroman kao i inače. “Mogu samo još jednom izraziti zahvalnost svim kolegama i trenerima Hrvatske što su mi opet dodijelili ovo prestižno priznanje. Da je Nogometni Oscar otišao u ruke Ivana Rakitića ili Ivana Perišića koji su bili nominirani, bilo bi potpuno zasluženo jer su obojica imali odlične sezone. Osobno se osjećam odlično te se nadam da ćemo svi mi reprezentativci na čelu s izbornikom Čačićem opravdati svoja, ali i očekivanja hrvatskih navijača, naravno uz nužnu dozu sreće. Dat ćemo sve od sebe da ostvarimo svoj cilj“, kazao je Modrić.

Dinamovci obilježili HNL

Mamić nakon dodjela vjerojatno nije skidao osmijeh s lica jer su njegovi Dinamovci osvojili što se osvojiti dalo. Titula najboljeg mladog igrača do 21 godine starosti pripala je Dinamovom Anti Ćoriću, koji se samo kratko zahvalio. “Hvala svima na nagradi. Debitirao sam za A reprezentaciju i presretan sam zbog toga. Trenutno razmišljam samo o Dinamu i Europskom prvenstvu u Francuskoj”, veli Ćorić.

Najboljim igračem Prve lige proglašen je Dinamov Marko Pjaca koji također nije bio pretjerano rječit. “Zahvalio bih se svima koji su glasali za mene, a posebno suigračima i trenerima u klubu bez kojih sve ovo ne bi bilo moguće.”

Najbolju jedanaestoricu Prve lige čine, vratar Lovre Kalinić (Hajduk), obrambeni igrači Josip Pivarić (Dinamo), Gordon Schildenfeld (Dinamo), Stefan Ristovski (Rijeka) i Marko Lešković (Rijeka), vezni igrači Tino Sven Sušić (Hajduk), Ante Ćorić (Dinamo) i Marko Rog (Dinamo) te napadači Ilija Nestorovski (Inter-Zaprešić), Marin Tomasov (Rijeka) i Marko Pjaca (Dinamo).

Trener Dinama Zoran Mamić drugu je godinu zaredom primio nagradu za najboljeg trenera sezone u Prvoj ligi. “Hvala na predivnoj nagradi. Kolege su ti koji dodjeljuju ovu nagradu te mi je zbog toga izuzetno drago. Iza nas je teška sezona, tim više mi je ova nagrada najdraža, kao i ovogodišnji naslov prvaka Hrvatske. Naravno da su ambicije uvijek iste, dvostruka kruna u Hrvatskoj te plasman u drugu fazu europskih natjecanja”, zahvalio je Mamić.

Sudac i ‘dobri duh’

Drugu uzastopnu nagradu za najboljeg suca primio je Bruno Marić. “Prije svega hvala Hrvatskoj udruzi ‘Nogometni sindikat’, ali hvala i svim igračima koji su dali glas za mene. Nadam se da moja druga titula govori da sam to uistinu zaslužio”, kazao je Marić, stoji na stranicama Saveza.

Priznanje “Dobri duh hrvatskog nogometa” pripalo je ekonomu NK Zagreb Marijanu Kožini. “24 sata na dan sam na raspolaganju klubu, kada god treba tu sam. Nije mi baš svejedno što smo ispali u Drugu ligu, ali uvijek podržavam igrače i dobro ih poznajem”, rekao je Kožina.


Komentari