Izabrani najbolji hrvatski sportaši: Dvoje zagrepčana pomeli konkurenciju

Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX

U tradicionalnoj anketi Sportskih novosti, 68. po redu, u kojoj glasove daju samo sportski novinari (njih 290 iz 55 redakcija) izabrani su najbolji sportaši i sportašice i momčadi u Hrvatskoj. Sandra Perković je tako najbolja sportašica Hrvatske za 2019. godinu, sa 138 od 290 glasova. Ona je ovu nagrada dobila osmi put.

Najbolji sportaš Hrvatske u odlazećoj godini je gimnastičar Tin Srbić. On je s ushitom doživio ovu nagradu, pa je rekao:

“Pobijedio sam ga drugi put, i prošli put kad sam dobio ovu nagradu sam bio ispred Luke. Ne znam što reći, još uvijek mi je sve ovo malo nevjerojatno, dobiti takvu nagradu ispred takvg sportaša…”, rekao je Srbić.

Ove je godine uvedena nova kategorija – izbor Sportske osobe godine. Sportske novosti SU nominirale sportaše, trenere i sportske djelatnike koji su na svoj način obilježili 2019. godinu, a glasali su čitatelji portala Sportskih novosti. I izabran je trener Dinama, Nenad Bjelica.

Proglašen je i najbolji mladi sportaš Hrvatske u 2019. godini, Franko Grgić (plivanje). Nagradu za fair play dobila je automobilska posada Daniel Šaškin – Saša Bitterman koja ne reliju Dakar 2019. pomogla francuskoj posadi bez obzira što je patio sportski rezultat.


Pobjednici u izboru za momčad godine su braća Valent i Martin Sinković sa čak 226 od mogućih 290 glasova.

Braća Valent i Martin Sinković, svjetski i europski prvaci u dvojcu bez kormilara, proglašeni su najboljom muškom posadom godine u izboru Međunarodne veslačke federacije (FISA). Sinkovići su ovu nagradu prvi put dobili prije tri godine, nakon osvojenog olimpijskog zlata u dvojcu na pariće. Braća su lani postala jedina posada u povijesti koja je u potpuno identičnom sastavu osvojila svjetske naslove u rimen (svaki veslač jedno veslo) i skul (svaki po dva vesla) veslanju.

Najbolja ekipa u 2019. godini je reprezentacija u samostrelu. I to treći puta zaredom. Ove godine u sastavu Valentina Pereglin, Sanja Komar i Mihaela Oborovečki postale su svjetske prvakinje.

Rezultati 68. izbora sportaša Hrvatske u anketi Sportskih novosti

Najbolja sportašica
1. SANDRA PERKOVIĆ 138 glasova
2. Valentina Pereglin 80
3. Petra Martić 45

Najbolji sportaš
1. TIN SRBIĆ 165 glasova
2. Luka Modrić 52
3. Franko Grgić 43

Najbolja ekipa
1. SAMOSTREL REPREZENTACIJA 95 glasova
2. Odbojkaška reprezentacija 63
3. Kuglačka reprezentacija 60

Najbolja momčad
1. VALENT I MARTIN SINKOVIĆ 226 glasova
2. GNK Dinamo 49
3. Nogometna reprezentacija 8

Komentari

loading...
-->