(FOTO) RAZGOVARALI SMO S IDEJNIM KREATOROM BUSINESS BASKETBALL LEAGUE! ‘Zašto ne napraviti priču izvan granica’

Foto: Privatan album

Za osobe koje previše misle na posao, a premalo na sebe, osmišljen je jedinstveni projekt jugoistočne Europe – Business basketball league.

Iako je sastavljena od košarkaških zaljubljenika – amatera, ova liga nosi natjecateljski duh i predstavlja svojevrsni sraz menadžerskih, poduzetničkih i poslovnih ekipa koje čine natjecatelji jedne tvrtke, kompanije ili poduzetničkoga pothvata.

Uoči skorašnjem finalu ovog događaja, kojemu smo medijski pokrovitelj, Pere Markić, idejni kreator Business basketball league, otkrio je koliko je teško pokrenuti ovakav projekt, kao i detalje oko nove sezone ove lige.

Koji je cilj ovoga projekta?

Razmišljajući iz pozicije jednog zaposlenika koji traži spoj rekreacije i opuštanja, a opet doticaj s poslovnim svijetom i na tom polju, lako sam došao do zaključka što želim i koji mi je cilj, a to je da ukomponiram ta dva detalja i ljudima ponudim ono što traže, a to je korporativno natjecanje sa zabavnom komponentom.

Kako ste došli do same ideje za ovako jedinstven projekt?

Dugogodišnje bavljenje sportskim organizacijama jednostavno me tjera da u glavi slažem koncepte koji bi mogli biti održivi. Već nekoliko godina sam u suorganizaciji jedne druge amaterske košarkaške lige i, snimajući košarkaško tržište Zagreba, a opet, kako sam stalno u velikom doticaju s kompanijama koji ulažu u svoje zaposlenike po zapadnom modelu, a to je da ulažu u zdrave oblike teambuildinga, rodila se ideja za Business basketball league. Kako bih dobio pravu sliku potražnje, prvo sam napravio dva poslovna turnira kako bih kvalitetno predstavio svoju zamisao, a nakon pozitivne povratne informacije pružio sam ekipama-tvrtkama ono što žele, a to je vrhunsko natjecanje sa zabavnom komponentom koje poprima sve šire razmjere.

Foto: Privatan album

Koga sve okuplja Business basketball league?

Liga okuplja poslovne ljude kojima je ovakav oblik rekreacije i druženja itekako zanimljiv, a tvrtkama privlačan jer razvija zdrav oblik poslovnog nadmetanja u sferi zabave. Prva sezona uobličena je u deset ekipa koje igraju po sistemu svatko sa svakim, a nakon toga se odigrava playoff. Sudionici su: Atlantic Grupa, ABB, Inter-net, KPMG, Ernst&Young, PwC Hrvatska, Visage Technologies, RWE Energija, Pevec i SportMixta.

Ovo je jedinstven projekt jugoistočne Europe. Mislite li da se u budućnosti možda može proširiti na ostatak Europe?

Kako volim ići korak po korak s pogledom na budućnost, uvijek otvaram vrata idejama kao što su širenje dobre priče u suradnji sa sličnim ligama u susjedstvu. Da, zašto ne napraviti priču izvan granica!

Koliko je teško financirati ovakav projekt?

Zatvoriti financijsku konstrukciju u prvoj sezoni, kada se treba pokazati i dokazati javnosti i akterima, sve je samo ne lagana. Ali, da sam gledao prvenstveno na to, ne bih ni kretao u ovakvo nešto. Otkad znam za sebe, pobornik sam načina rada gdje treba biti prepoznat po ustrajnosti koja će uvijek iznjedriti kvalitetu koja će biti prepoznata. Moram posebno naglasiti i pohvaliti cijeli tim ljudi koji stoje meni uz bok i kroje detalje koji su lijepo ukomponirani u cjelinu koja odlično funkcionira. Bez njih bi ova ideja bila teško provediva.

Foto: Privatan album

Razmišljate li već o novoj sezoni Business basketball league?

Prateći razvoj prve sezone, već se lagano radi analiza i kuju se planovi za budućnost. Bitno je prepoznati sve one detalje koji se mogu i moraju poboljšati i pokušati ih podići na veću razinu, a time dati na još većoj kvaliteti kako bi se akteri što bolje zabavili.

Kako se nove momčadi mogu uključiti u ovaj projekt?

Kako se prva sezona bliži svom kraju, a liga postaje prepoznatljiva u javnosti, već sad imamo nekoliko novih upita za sljedeću sezonu, a svi zainteresirani mogu nas pronaći na www.bbl.hr gdje se nalaze prijavnica i kontakt broj.


Komentari