(FOTO) Izgorio automobil Bad Blue Boysa kojeg je Mamić javno prozvao

Photo: Davor Puklavec/PIXSELL

Automobil pripadnika BBB-a izgorio je noćas oko 1:20 h u zagrebačkoj ulici Javorovac na Šalati.

Automobil Ford C Max zagrebačkih oznaka izgorio je unatoč činjenici da su vatrogasci stigli samo 5 minuta nakon dojave. Srećom spriječili su da se vatra koja je buktila proširi na ogradu, fasadu i drveće. Policija trenutno obavlja očevid kako bi utvrdila okolnosti nastanka požara, odnosno je li u pitanju bio tehnički kvar ili je riječ o namjernom činu.

Kako Jutarnji neslužbeno doznaje, vlasnik vozila je Matija S., pripadnik navijačke skupine Bad Blue Boys, a kojega je prije tri godine, tijekom jednog od dužih izvanrednih javnih istupa Zdravko Mamić, prokazao u moru tzv. huligana koji ga imaju na piku.

Za njega je tada Mamić rekao da je jedan od vođa BBB koji je u ono vrijeme imao sudsku zabranu dolaska na stadion, ali i da je njega jednom prilikom pokušao udariti bocom u glavu.

Photo: Davor Puklavec/PIXSELL
Photo: Davor Puklavec/PIXSELL

Susjedi u ulici Javorovac su zaprepašteni požarom. Kad su pristigli vatrogasci u ulicu u gluho doba noći, svi su istrčali na ulicu.

“Čule su se neke dvije eksplozije. Valjda kako su gume počele pucati. Probudile su me sirene, buka, lupa vrata i kapija jer su susjedi počeli izlaziti van u pidžamama. Vatra je zamalo zahvatila i susjedni auto kojem su se od vrućine otopila svjetla jer je bio preblizu parkiran tom Fordu. Tijekom gašenja požara bio je prisutan i vlasnik auta. Koliko znam, to je osoba koja zbog svojih aktivnosti kao BBB ima zabranu ulaska na stadion pa mu policija stalno dolazi na vrata da vidi je li kući dok se igra neka tekma. Prije nekog vremena, dok je vozio drugi automobil kojega je pokušavao prodati, netko mu je na haubi ostavio cvjetni aranžman, ali onaj za sprovode. Jeziva je to poruka zbog koje je teško normalno spavati”, rekla je za Jutarnji list jedna od susjeda uznemirena vatrenom stihijom.

11.10.2017., Zagreb - U ulici Javorovac ispred kucnog broja 9 u potpunosti je izgorio automobil marke Ford. Policijski ocevid je u tijeku. Photo: Davor Puklavec/PIXSELL
Photo: Davor Puklavec/PIXSELL


Komentari