DŽOMBA I ŠPREM ANALIZIRAJU: ‘Obrana je jako problematična’

RTL.HR

“Prvo poluvrijeme mi je izgledalo kao nastavak utakmice sa Saudijskom Arabijom. Bilo mi je teško i čudno to gledati, sve što smo radili nije nam išlo od ruke, ali u nastavku nam se otvorilo”, komentirao je Džomba.

Stručni komentatori RTL-a, bivši rukometaši, Mirza Džomba i Goran Šprem, analizirali su što je sve valjalo i što nije valjalo u utakmici Hrvatske i Mađarske u drugom kolu skupne faze SP-a u kojoj je Hrvatska na kraju ipak slavila.

“Prvo poluvrijeme mi je izgledalo kao nastavak utakmice sa Saudijskom Arabijom. Bilo mi je teško i čudno to gledati, sve što smo radili nije nam išlo od ruke, ali u nastavku nam se otvorilo. Proradilo smo i ubrzali ritam, Mamić i Šebetić su konačno dobili sampouzdanja i to je to. Tako treba igrati”, veli Mirza Džomba.

Posebno je Džomba bio zadovoljan učinkom vratara Filipa Ivića koji je skupio 11 obrana protiv Mađara.


“Ivić je bio savršen, prelomio je utakmicu i unio sigurnost u obrani. No, obrana jako šteka i vrlo je problematična”, kazao je Džomba, a složio se Šprem, “Da, nemojmo se previše zavaravati. Odigrali smo dobro, ali ne odlično. Ima tu još dosta mjesta za napredak”, kazao je Šprem.

Hrvatska je kombinirala sustav obrane 6-0 i 5-1 i djelovala je na momente veoma nesigurno.

“Bolje mi je izgledala obrana 6-0 nego 5-1 kroz koju je curilo. Prodavali su nam one najjeftinije lažnjake i fore, čini mi se da smo bili na 70 posto u obrani, ali ne sumnjam da ćemo se dizati. Ovo je turnirski sistem u ovoj fazi najvažniji su bodovi i da nema ozljeda”, kazao je Mirza.

“Pred kraj su se dečki malo opustili i sad će im biti lakše. Ove prve utakmice uvijek su teške i ne dvojim da ćemo od sada samo rasti”, zaključuje Šprem.

Naši Kauboji na parket izlaze u ponedjeljak kada ih čeka derbi protiv Bjelorusa.

3. kolo
16. siječnja
17.45 Mađarska – Čile
20.45 HRVATSKA – Bjelorusija
17. siječnja
17.45 Njemačka – Saudijska Arabija

Komentari