BESPLATNI TRENINZI AIKIDA: Otkrijte tajnu drevne japanske borilačke vještine

aikidozg.com

Tražite sklad u životu? Želite bolje partnerske odnose? Mislite da je vrijeme za mir u ovom nasilnom svijetu? – ako ste na bar jedno pitanje odgovorili s “Da”, vrijeme je da dođete na aikido trening.

Kuća aikida poziva građane na besplatne treninge dva puta dnevno tijekom tri dana, od 23. do 25. svibnja, u Koturaškoj 1, bivši kompleks Paromlin, za vrijeme manifestacije Dani otvorenih vrata udruga, koju organizira Vlada Republike Hrvatske s ciljem informiranja javnosti o radu hrvatskih udruga.

Tražite sklad u životu? Želite bolje partnerske odnose? Mislite da je vrijeme za mir u ovom nasilnom svijetu? – ako ste na bar jedno pitanje odgovorili s “Da”, vrijeme je da dođete na aikido trening.

Aikido je japanska borilačka vještina u kojoj učimo nenasilne tehnike s ciljem bolje komunikacije s partnerom i boljeg razumijevanja sebe i svijeta oko sebe. Na besplatnom ćete treningu naučiti osvijestiti svoje tijelo u prostoru, razgibati se i istegnuti, naučiti kako se najsigurnije u padu dočekati na tlo, te kako kroz aikido tehnike odgovoriti na napad što nenasilnije, štiteći i sebe i partnera.

“Aikido trening je trening rješavanja sukoba na takav način da iz neugodne situacije svi izađu ne samo neozlijeđeni, već i kao bolje osobe nego što su bili kada je sukob započeo. To se ne mora odnositi na sukobe s drugima, već i na one koje doživljavamo unutar nas samih, svakodnevno“, izjavio je Dobroslav Jakovljević, jedan od osnivača Aikido društva Zagreb, koji će voditi besplatne treninge.

Aikido društvo Zagreb osnovano je 1992. godine, a od 2013. djeluje u prostoru obnovljenog Paromlina koje ponosno naziva Kućom aikida. Osnovna ideja koja prožima Kuću aikida jest širiti nenasilje u fizičkom svijetu, kako prema sebi, tako i prema drugima te omogućiti kvalitetnije življenje svim pojedincima kroz korištenje neograničenih potencijala uma i tijela.

Raspored treninga:

Ponedjeljak, 23. svibnja: 10:30 – 12:00, 21:00 – 22:30
Utorak, 24. svibnja: 10:30 – 12:00, 20:00 – 21:30
Srijeda, 25. svibnja: 17:30 – 18:30, 18:30 – 19:30

Informacije i prijave na e-mail [email protected] ili telefon 091-5123-149.

Komentari