69. Memorijal Borisa Hanžekovića: Perković, Kolak i Sloup pomeli konkurenciju

Foto: Tomislav Kristo / CROPIX

Na 69. Memorijalu Borisa Hanžekovića najbolja svjetska bacačica diska Sandra Perković ostvarila je još jednu pobjedu na mitingu iz IAAF World Challenge serije hicem od 67,78 metara. Za Perković je ovo bio 12. nastup na zagrebačkom mitingu i osma pobjeda.

Na dalekom drugom mjestu iza Perković bila je Nijemica Kristin Prudenz s hicem od 63,25 metara, a treće mjesto osvojila je hrvatska predstavnica Marija Tolj sa 62,57 metara.

Perković očito voli nastupati na hrvatskom tlu. Iako su joj ovogodišnji rezultati ispod standarda na koji nas je navikla, pobjednički hitac sa Hanžeka joj je drugi najbolji ove sezone nakon 68,58 metara koje je postigla u Varaždinu.

U natjecanju u bacanju koplja olimpijska pobjednica Sara Kolak dvaput je rušila rekord mitinga. Konačnu pobjedu odnijela je hicem od 66,42 metra. To je ujedno Sarin najbolji rezultat u ovoj sezoni postignut na prvom natjecanju na kojem ju je vodio njezin novi trener, legendarni norveški bacač koplja Andreas Thorkildsen.

Kolak je na Mladosti slavila ispred Kanađanke Elizabeth Gleadle (63,77 m), Poljakinje Marije Andrejczyk (60,91 m) i Slovenke Martine Ratej (60,50 m).

Hrvatski paraolimpijac i svjetski rekorder Matija Sloup pobijedio je u bacanju kugle za paraolimpijce u kategoriji F40-41. Jedini je premašio 10 metara s pobjedničkim hicem od 10,17 metara.

Najtrofejnija atletičarka na svijetu, Amerikanka Allyson Felix, ipak nije uspijela doći do pobjede u prvom mitingu nakon rođenja kćeri. U utrci na 400 metara završila je na drugom mjestu, a bolja od nje bila je sunarodnjakinja Phyllis Francis s vremenom 51,02.

U utrci s preponama na 100 metara pobjedu je odnio Shane Brathwaite s Barbadosa s vremenom 13,47 sekunde. Na drugom mjestu je završio Antonio Alkana sa samo dvije sekunde zaostatka, dok je glavna zvijezda eventa Sergej Šubenkov bio treći s vremenom 13,54 sekunde.

U posljednjem eventu večeri, muškom sprintu na 100 metara, najbrži je bio Amerikanac Michael Rodgers s vremenom 10,04 sekunde.


Komentari