OTVORENA SEZONA ROLANJA: Evo zašto je ovo neizbježna proljetno/ljetna aktivnosti

www.flickr.com

Ukoliko vam se neda stalno provoditi vrijeme na kavama, “uskočite” u svoje role i družite se na ovaj rekreativan način! Isto tako, rolanje je i prekrasan način da se razviju neka nova prijateljstva, daje vam priliku za razgovor i smijeh. Također, rolanje ne mora nužno bit društveno, ono je i izvrstno ukoliko želite provesti vrijeme sa samim sobom.

PREDNOSTI ROLANJA

I dok većina ljudi rolanje doživljava kao idealnu ljetnu aktivnost koja učvršćuje noge i stražnjicu, ovaj sport pored navedenog može pomoći u mentalnoj relaksaciji, smanjiti depresiju, reducirati stres te usporiti osjećaj starenja. U današnje vrijeme često je teško naći vremena za kvalitetno opuštanje i istezanje. Međutim aerobna aktivnost kao što je rolanje pruža izvrsnu priliku da se uz sport i mentalno opustimo. Ovakav oblik vježbanja dovest će vas do stanja euforije koje se popularno naziva “runners high”.

Osim što nam pomaže da se mentalno relaksiramo, rolanjem se, budući da aktivira cijelo tijelo, značajno utječe na jačanje svih mišićnih skupina i zglobova, posebno mišića nogu, stražnjice, bedara, trbuha i leđa. Nemojte čekati sutra, nego krenite odmah i osjećajte se bolje već danas.


Komentari