SPLIĆANI OPET SAVLADALI CIBONU: Ovo im je peta pobjeda u nizu, a igrali su bez dva igrača

Foto: KK Cibona

Iako su bili bez dva igrača i jednog člana stožera u sastavu, Splićani su još jednom nadmašili Cibonu, s rezultatom 77:73. Split je zadržao stopostotan omjer protiv Cibone ove sezone. Žuti su Vukove pobijedili svih pet puta, a Splićani su dobili i jednu utakmicu prošle sezone, prekinutu zbog pandemije.

Karakaš je bio bez Perasovića i Čampare i asistenta Srđana Subotića, no takav se izostanak nije niti osjetio. Domaćin je osim u jednom kratkom intervalu prve četvrtine držao Cibonu na pristojnoj udaljenosti.

Za taj period u kojem su gosti vodili (10:13) zaslužan je Radovčić s tri trice, druga mu je ušla od table. Žuti su brzo vratili kontrolu, već u 15. minuti imali su plus 10 (29:19) nakon ubačaja Kedže, a Marko Luković je bio sasvim razigran, do poluvremena je ubacio 16 koševa uz šut 6-7. Roko Prkačin je, pak, promašio sva četiri slobodna bacanja, pa je 43:34 bio realan odnos snaga nakon 20 minuta.

Cibona je puno bolje otvorila nastavak i za pet minuta došla do izjednačenja (45:45) preko Planinića. Uskoro je momčad Vlade Jovanovića i povela (51:53), opet preko  Planinića. Roko Ukić potom je vratio Splitu minimalno vodstvo (57:55) uoči posljednjih deset minuta. Izjednačenost je potrajala dok s dvije trice nije eksplodirao Đoković (68:62). Potom je Luković dodao tricu za 71:62 i bilo je jasno da bodovi ostaju na Gripama i da je Split vjerojatno osigurao drugo mjesto uoči doigravanja.

Luković je ubrzo pogodio još jednu tricu (74:62) za najveću splitsku prednost, kojom je zaključena presudna serija 12:0. Cibona je u završnici stigla na 76:73 tricom Novačića. Splitska trica tako je bila 50 posto (11-22), a Cibona je ostala na 6-21 (28 posto).

Komentari