SPEKTAKL U ZAGREBU! Ovo još nismo imali. Promet se mijenja, dolaze nam najbolji, a prenosi se čak u 150 zemalja!

Photo: Emica Elvedji/PIXSELL

U četvrtak je službenim slobodnim treningom natjecanja na Medvednici ujutro započeo Croatia Rally. Nastavio se ceremonijalnim startom u 18 sati ispred zagrebačke Nacionalne i sveučilišne knjižnice čime je i službeno otpočeo najveći automobilistički događaj u Hrvatskoj ikad.

Od četvrtka pa do nedjelje, 25. travnja lokalnim cestama Zagrebačke, Karlovačke i Krapinsko-zagorske županije jurit će najveći i najbolji reli vozači današnjice, a kadrovi iz Hrvatske prenosit će se u 150 zemalja diljem svijeta.

Svečanost otvorenja održana je pod strogim epidemiološkim mjerama, a organizatori i voditelji predstavili su posade koje će se u Hrvatskoj boriti za titulu najbrže. Stigao je niz državnih dužnosnika među kojima izaslanik Predsjednika RH, Željko Jovanović, zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Jelena Pavičić Vukićević; ministar prostornog uređenja, graditeljstva i imovine Darko Horvat, ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac, direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić i predsjednik Sabora Gordan Jandroković.

“Ovo je najveća utrka i sportsko natjecanje u Hrvatskoj povijesti. Pred nama je uzbudljiva utrka te vjerujem da će uživati i vozači i gledatelji. Zbog epidemiološke situacije, ove godine nažalost nismo mogli imati ulaznice, no pozivam sve da nas prate u live prijenosima, a mi smo sigurni da ćemo opravdati povjerenje FIA-e i WRC Promotora te pokazati kako smo dobri domaćini u svakom smislu“, ističe Daniel Šaškin, predsjednik Organizacijskog odbora Croatia Rallyja.

Nadalje, svi zainteresirani koji nisu mogli biti ispred NSB-a žele vidjeti kako izbliza izgledaju najbrži trkaći automobili Sebastiena Ogiera, Thierryja Neuvillea, Kallea Rovanpere, Otta Tänaka i brojnih drugih vozača, moći će to učiniti u petak, 23. travnja od 21 sat do subote, 24. travnja u 7 sati. Automobili svih posada koje se natječu u Hrvatskoj jednu će noć biti parkirani na Trgu bana Jelačića, što će biti samo jedan od fantastičnih kadrova koji će obići svijet i koje će vidjeti više od 800 milijuna ljubitelja WRC-a, piše Jutarnji list.


Komentari