Spektakl u Ledenoj dvorani zagrebačkog Doma sportova: Naš jedini predstavnik ostvario najveći broj bodova u karijeri

Foto: Hrvatski klizački savez / Ilustracija

Danas je počelo Svjetsko juniorsko prvenstvo u umjetničkom klizanju u Ledenoj dvorani zagrebačkog Doma sportova. Nakon kratkog programa u vodstvu su sjajni Amerikanci Camden Pulkinen (82.41) i Tomoki Hiwatashi (81.50), koji su sjajnim izvedbama ostvarili sosbne rekorde u bodovima. Treći je Talijan Daniel Grassl (81.19).

Naš jedini predstavnik u konkurenciji klizača Charles Henry Katanović odlično je klizao i ostvario najveći broj bodova u karijeri (47,60), a ovo mu je i najbolji plasman na velikim natjecanjima. No to ipak nije bilo dovoljno za plasman među 24 najbolja i nastup u slobodnom programu.

“Ovo je moj najbolji rezultat na službenim ISU natjecanjima, i jako sam sretan zbog toga. No znam da mogu i bolje, imao sam i bolje izvedbe na treninzima. Možda ne sada, ali znam da ću u budućnosti biti sve bolji i bolji. Sretan sam s ovim plasmanom iako nisam osigurao nastup u slobodnom programu”, izjavio je Katanović nakon nastupa.

Foto: Hrvatski klizački savez

“Zadovoljni smo jer je napravio elemente koje smo pripremali. Kombinaciju smo odlučili ne izvoditi da ga nebi omelo u drugim elementima. Ovo je Charlesov najbolji rezultat do sada na ISU natjecanjima, i uz malo sportske sreće bit će još i boljih plasmana”,rekla je Charlesova trenerica Ivana Jakupčević Marinković.

Nakon završetka kratkog programa klizača uslijedilo je svečano otvaranje natjecanja u koreografiji Gorane Škalec Petrović, Lee Maček i Laure Blažević.

Mlade klizačice i klizači izašli su na led u pratnji pjesme The prayer, koju su izveli Renata Sabljak i Ervin Baučić. Hrvatsku himnu u nastavku je također izveo spomenuti dvojac, a potom je  prisutne u Ledenoj pozdravila predsjednica Hrvatskog klizačkog saveza i Organizacijskog odbora Svjetskog juniorskog prvenstva Morana Paliković Gruden.

Pozdravila je visoke dužnosnike, među kojima zamjenicu zagrebačkog gradonačelnika Jelenu Pavičić Vukičević, veleposlanike zemalja čiji predstavnici sudjeluju na ovom prvenstvu te zahvalila Međunarodnoj klizačkoj federaciji na povjerenoj organizaciji Svjetskog prvenstva i gradu Zagrebu koji je pomogao u ostvarenju ovog velikog natjecanja. Natjecateljima je poželjela da ostvare najbolje rezultate, a trenerima i sucima puno uspjeha u radu.

Svjetsko prvenstvo potom je i službeno otvorila  predstavnica ISU-a (Međunarodne klizačke federacije) Maria Teresa Samaranch. Uz sreću svim natjecatejima, zahvalila je gradu Zagrebu i predsjednici Hrvatskog klizačkog saveza Morani Paliković Gruden na organizaciji Svjetskog prvenstva, a posebno volonterima. U Zagrebu ovih dana imamo priliku vidjeti mlade klizače pred kojima je sjajna budućnost, zaključila je u svom govoru Samaranch.

Svečanost otvaranja završila je ponovnim izlaskom na led brojnih hrvatskih natjecatelja klubova umjetničkog i sinkroniziranog klizanja uz Abbinu pjesmu Waterloo u izvedbi Renate i Ervina.

REZULTATI NAKON KRATKOG PROGRAMA KLIZAČA:

1. Camden Pulkinen (SAD) 82.41

2. Tomoki Hiwatashi (SAD) 81.50

3. Daniel Grassl (ITA) 81.19

4. Petr Gumennik (RUS) 80.33

…..

33. CHARLES HENRY KATANOVIĆ (HRV) 47.60


Komentari