SPEKTAKL NA MAKSIMIRU: Dinamo srušio ‘bile’, mreža se zatresla čak tri puta u nadoknadi!

BBB (Foto: Damir Krajac / CROPIX)

U 20 sati na Maksimiru je počeo derbi između dva vječna rivala. Dinamo i Hajduk igrali su utakmicu 36. kola, ujedno i posljednju u ovoj sezoni HNL-a. U nadoknadi se mreža zatresla čak tri puta, a pobijedio je domaćin s rezultatom 3:1. Očekuje se da će Modri 23. naslov prvaka slaviti dugo u noć.

Prijenos utakmice pogledajte ovdje:

90+12′ Zabio je i Baturina. Dinamo je pobijedio s rezultatom 3:1.

90+10′ Opet goooooooooool u nadoknadi! Oršić ekspresno poveo Dinamo u vodstvo.

90+4′ Gooool! Livaja zabio u nadoknadi.

90′ Igra se 10 minuta nadoknade.

85′ Sjajna šansa Hajduka. Gosti su odigrali dobru akciju koju je udarcem unutar šesnaesterca završio Stipe Biuk, no udarac nije bio precizan.

75′ Utakmica je u zastoju zbog požara.

70′ Kolarić i VAR suci su se usuglasili: Livaja je igrao rukom i gol ne vrijedi! Ovu odluku BBB-ovci na sjevernoj tribini su proslavili bakljama te su zasuli šesnaesterac Hajduka. Zapalio se i transparent te su na terenu vatrogasci koji otklanjaju požar.

68′ Goool za Hajduk! Livaja je ekspresno zabio samo osam minuta nakon što je ušao u igru, ali situaciju provjeravaju Kolarić i VAR. Čini se da je igrao rukom.

61′ Ušli su Livaja umjesto Sahitija i Grgić umjesto Vukovića. Kada je spiker najavio ulazak prvog strijelca, na Maksimiru se prolomio glasan zvižduk.

53′ Goooool! Petković je zabio za vodstvo Dinama. Treba pohvaliti i Moharramija, odlična asistencija.

46′ Počelo je drugo poluvrijeme.

45′ Završeno prvo poluvrijeme, s rezultatom 0:0.

39′ Pale se baklje u čast prvaku. Utakmica je dva puta prekinuta na kratko vrijeme

36′ Odličan centaršut Mikanovića, no Livaković je pročitao potez na vrijeme i uhvatio loptu.

30′ U posljednjih deset minuta očigledna je dominacija Hajduka, no Livaković i dalje nema posla oko gola. Igru dodatno otežava mokar teren.

19′ Šutalo je zakasnio u blok, ali Dinamova obrana je uspješno spriječila pokušaj Sahitija.

13′ Fenomenalan potez Petkovića odlazi preko prečke. Dinamovac se namjestio na volej, ali nije uspio stisnuti kako je planirao.

10′ Vlada odlična atmosfera na Maksimiru. Nakon dugo vremena rasprodani Maksmir u zadnjem kolu. Lijepa slika za kraj sezone.

4′ U prvoj akciji Bijuk je pokupio odbijenu loptu nakon što se Ljubičić okliznuo. Krilni napadač namjestio se na desnicu iskosa unutar šesnaesterca pa potegnuo iz prve, lopta je prohujala iznad gola.

2′ Dinamo je poveo prvi napad, no snažan pljusak nekoliko minuta uoči početka derbija potopio je maksimirski travnjak.

1′ – Počela je utakmica.

Sastav momčadi:

Dinamo: Livaković, Moharrami, Lauritsen, Šutalo, Bočkaj, Mišić, Ademi, Ivanušec, Petković, Špikić, Oršić
Klupa: Zagorac, Gojak, Andrić, Emreli, Tolić, Jurić, Baturina, Dilaver, Menalo

Hajduk: L. Kalinić, Mikanović, Ferro, Elez, Melnjak, Vuković, Fossati, Sahiti, Krovinović, Biuk, Ljubičić
Klupa: Subašić, Posavec, Čolina, Kačaniklić, Simić, Livaja, Grgić, Mlakar

Šok na Jugu

Tribine na Jugu koje su predviđene za navijače Hajduka su bile prazne. Navodno su navijači iz protesta odbili ući na stadion. Index doznaje da policija i redarska služba na ulazu na južnu tribinu Maksimira splitskoj Torcidi i gostujućim navijačima Hajduka ne dopuštaju unos nikakvih transparenata. Precizne upute iz Dinama su gostima poslali prije četiri dana, a zagrebački klub tvrdi da ih je Torcida ignorirala.

Navijači Plavih slave cijeli dan

Navijači Dinama feštaju cijeli dan oko Maksimira, a velika proslava očekuje se na stadionu nakon završetka derbija. Ulaznice su prodane u svega sat vremena, a prodan je i velik broj navijačkih majica Modrih. Naime, GNK Dinamo je u petak objavio da su u dva dana prodali više od 15 tisuća majica s natpisom “Champions 2022”. Red za majice bio je dug i pred samu utakmicu.

Uoči utakmice, klub je objavio fotografije na kojima se vidi da je fan zonu preplavila plava boja. Vlada vesela atmosfera, a ne sumnjamo da će se navijači pobrinuti za spektakl nakon utakmice.

Policija: ‘Na stadionu smo pronašli skrivenu pirotehniku’

Uoči početka utakmice, oglasila se i Policijska uprava zagrebačka:

“Policijski službenici su sigurnosnim pregledom prostora samog stadiona prije odigravanja utakmice ispod sjeverne tribine pronašli skrivena pirotehnička sredstva, točnije pet cijelih baklji, 18 rezanih baklji i 31 stroboskop.

Ovim oblikom preventivnog rada i mjerama osiguranja, policija omogućuje sigurnije odigravanje nogometne utakmice kao i boravak svih osoba na samom stadionu te uvelike doprinosi suzbijanju eventualnog drugog protupravnog ponašanja.

Također i ovim putem pozivamo građane da poštuju savjete, upozorenja i naredbe policijskih službenika a sve s ciljem održavanja povoljnog stanja sigurnosti i kako bi nogometna utakmica protekla bez izgreda”, priopćili su iz zagrebačke policije.


Komentari