SPEKTAKL NA JARUNU: Memorijalna utrka ‘Matija Ljubek’ okupit će preko 200 natjecatelja, donosimo sve detalje

Foto: Press

Na Jarunu se 14. svibnja održava Otvoreno prvenstvo grada Zagreba u kajaku i kanuu na mirnim vodama u sklopu kojega će se održati i 20. jubilarna Međunarodna Memorijalna utrka “Matija Ljubek” koju organizira istoimeni zagrebački kajak kanu klub uz pokroviteljstvo grada Zagreba.

Na našem zagrebačkom moru tog dana okupit će se više od 200 kajakaša i kanuista svih dobnih uzrasta iz Hrvatske, ali i iz drugih zemalja poput Slovenije, Srbije i Austrije. Ova regata također će biti i drugo kontrolno mjerenje za hrvatske sportaše gdje će pokušati ostvari svoju ulaznicu u reprezentaciju, navode organizatori.

Najatraktivnija utrka biti će upravo memorijalna C1-1000m koja će biti u 12 sati. Sve to osigurava pravi spektakl za sve ljubitelje vodenih sportova.

“Smatramo kako je upravo to najbolji način za odavanje počasti našem tragično preminulom, još uvijek najtrofejnijem sportašu, Matiji Ljubeku po kojem ime nosi naš Kajak kanu klub “Matija Ljubek” kao i ulica na kojoj se nalazi naš klub”, poručuju iz kluba i pozivaju se građane da iduću subotu od 10 sati dođu na Jarun sa svojim obiteljima, daju podršku svim natjecateljima svojom nazočnosti i time uveličaju ovaj događaj.


Komentari