ODLAZAK NAJBOLJEG: ‘Sreća je što je Sandro Sukno uopće živ’

Igor Kralj/PIXSELL

Šok je potpun, iako akteri ove kratke i neugodne štorije dugo znaju istinu, možda je sami sebi nisu željeli priznati, baš kao ni naš najbolji vaterpolist Sandro Sukno koji zbog zdravstvenih, srčanih problema, mora prekinuti silnu uspješnu karijeru.

Dugo je trajalo previranje u samim razmišljanjima Sukna, no liječnici su rekli svoje, i to veoma oštro. “Rizik je prevelik, nemoj ga preuzeti”, rečenoo mu je, saznajemo.

Stoga, dobro zbori i izbornik naše vaterpolske reprezentacije Ivica Tucak:

“Lako je sada biti pametan, lako je govoriti morao je ovo ili ono. Pa, vaterpolo je bio njegov život. Da su liječnici možda ranije bili, neću reći pouzdaniji, nego da su imali bolje metode kontrole, možda ne bi smio nikada zaigrati, možda je sreća što je živ”, veli Ivica Tucak.

Žalostan je ovaj trener koji je osjetio tragediju u svom životu, izgubivši kćer u nesretnom slučaju. A sazdan je od lave, vulkan je pravi, trener najbolji na svijetu, tvrde mnogi:

“Družio sam se sa Sandrom Suknom ne tako davno, prije nekih desetak dana. Sve mi je ispričao, bio je neutješan. Tješio sam ga, rekao mi je golu istinu. Da, znam to, život ide dalje, da je puno dao hrvatskom vaterpolu. On je riskirao svoj život odlazeći na operaciju srca, učinio je sve da nastavi karijeru. Znam koliko mu je taj vaterpolo značio i zbog njega mi je najteže. U tom razgovoru prije deset dana mi je rekao kako mu je velika želja da bude trener. To bi htio raditi i moju podršku ima. To bi mu mogao biti pravi lijek”!


Komentari