Snježna kraljica neslavno završila! Kolci su povađeni, zaštitna ograda namotana, staza zatvorena

Foto: Facebook

Slika koja je ovih dana pratila Snježnu kraljicu obišla je cijeli svijet. Ipak, došli su minusi i umjetni snijeg. Kolci su povađeni, zaštitna ograda namotana, staza zatvorena. Snježna kraljica spakirana je u kamione.

“Visoke temperature zadnjih 10 dana dosta su uništile stazu. Nažalost, dogodilo se jučer što se dogodilo. Mi sad moramo dodatno zasniježiti i čim zasnježimo ćemo otvoriti za građanstvo”, poručio je Marko Vdović, rukovoditelj Skijališta Sljeme za RTL.

To će biti sljedećeg tjedna. Na Sljemenu su temperature u minusu, sve što su proteklih dana sa zagrebačkog brda priželjkivali. Prvi čovjek staze, koji je zaradio teniski lakat bacajući sol kako bi se staza stisnula i utrka nastavila, još misli da se sve moglo održati.

Otkazivanje

“Mogao bi biti zaključak da je to jednostavno bilo inicirano s jedne strane ako zalazimo u teorije zavjere kako se to kaže”, kazao je Reno Fleiss, voditelj natjecanja Snow Queen Trophy.

Nakon neizvjesna dva dana za mušku utrku, otkazivanje je bilo preemotivno za čelnog čovjeka.

“Kad sam išao niz stazu dolje i vidim poglede ljudi kako dolje gledaju i teško im je…. Teško mi je gledati te ljude”, kroz suze je rekao Vedran Pavlek, direktor utrke Snow Queen Trophy.

Na društvenim mrežama neki skijaši uputili su kritike sljemenskim organizatorima. Posebice francuski čiji je Victor Muffat-Jeandet na utrci slomio nogu:

“Ovo danas je bilo previše. Iziritiran sam i suosjećam sa svojim prijateljem Muffat Jeandetom.”

“Prva utrka 2022. već je bila najgora. Ništa više za dodati.”

“Ovo što smo vidjeli nije naš sport i danas smo prešli granicu prihvatljivoga.”

Ukupni proračun Snježne kraljice je 20 milijuna kuna, od čega 2 i pol milijuna gradskih. No troškovi bi mogli biti i veći zbog jednog dana više. Kraljica bi se trebala nastaviti i idućih godina, poručuju iz Saveza, no građani i javnost su podijeljeni treba li nam ona uopće.

Činjenica je da se protiv vremena ne može. Utrke se otkazuju i u velikim alpskim skijalištima. Temperature, oborine i vjetrovi se mijenjaju, ali na Sljemenu je i dalje jedna konstanta, žičara koja stoji.

Komentari